PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Κάλπικη η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.


Δριμεία κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία κατηγόρησε για «κάλπικη αντιπαράθεση», άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

«ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. επιδίδονται σε διαμάχη με εμφυλιοπολεμικούς όρους για να αποφύγουν την πολιτική αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα» κατήγγειλε, ενώ επεσήμανε ότι «πρωταγωνιστούν στο σίριαλ της κάλπικης αντιπαράθεσης για να κρύψουν την στρατηγική τους συμπόρευση».

Όπως επεσήμανε, άλλωστε, «ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει άλλοθι “αριστεροσύνης” για να θολώσει τα νερά της αντιλαϊκής του πολιτικής και η Ν.Δ. προσπαθεί με παιδιάστικο τρόπο να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση, η οποία κάνει καλά αυτό που εκείνη θεωρεί ότι κάνει καλύτερα».

Όσον αφορά την Ε.Ε., ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι ο αντικομμουνισμός και η εξίσωση του κομμουνισμού με τον φασισμό-ναζισμό είναι η επίσημη πολιτική και ιδεολογία. «Όσα ανιστόρητα αντικομμουνιστικά ψηφίσματα και αν προωθήσουν, όσες ΜΚΟ πλύσης εγκεφάλου και αντικομμουνιστικά “μουσεία” και αν ιδρύσουν με πακτωλό κονδυλίων, η απαράδεκτη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού, το παιδί του καπιταλισμού, δεν θα περάσει» έσπευσε να προσθέσει.

Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΚΚΕ, το μονοπωλιακό κεφάλαιο, οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων αλλά και οι ευρωκομμουνιστές «θέλουν να ξαναγράψουν την Ιστορία, παραχαράζοντας και σκίζοντας τις ηρωικές σελίδες που έγραψαν οι λαοί».

Πρόσθεσε, επιπλέον, ότι «η κλιμάκωση του αντικομμουνισμού αποτελεί προπομπό νέων αντιλαϊκών μέτρων και περιστολής των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, εξαπόλυσης νέου γύρου πολέμων και επεμβάσεων».

Σχετικά, τέλος, με την τρίτη αξιολόγηση, εκτίμησε ότι θα κλείσει με νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και στο δικαίωμα της απεργίας, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση «έχει και την “κάβα” των μέτρων που έχει προνομοθετήσει για μετά το 2018».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment