PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Η λύση θα δοθεί μόνο σε σύγκρουση με τα μονοπώλια


«Η λύση για τον λαό δεν βρίσκεται ούτε στο να περιμένει την αξιολόγηση και τα νέα μέτρα, ούτε να περιμένει εκλογές για μια ακόμα μνημονιακή κυβερνητική εναλλαγή, σαν αυτές που έχουμε γνωρίσει τα χρόνια της κρίσης. Η λύση θα δοθεί μόνο σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, για να εμποδίσουμε το νέο αντιλαϊκό πακέτο και για να διεκδικήσουμε όλα όσα χάσαμε τα χρόνια της κρίσης» δήλωσε ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Επένδυση», ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η κριτική μας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και στις προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν αφορούσε ποτέ, στο πώς παζαρεύουν, αλλά για λογαριασμό ποιανού διαπραγματεύονται! Κι αυτό που κάνουν όλοι τους είναι να διαπραγματεύονται για το πώς θα αυξηθούν τα κέρδη των ομίλων».

Για το μέλλον της Ευρώπης ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «το ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες έχει πει ότι η Ε.Ε. δεν αποτελεί ένα συνεκτικό σταθερό μηχανισμό. Η συνοχή της θα δοκιμαστεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. Απόδειξη οι φυγόκεντρες τάσεις που δυναμώνουν, τα σχέδια για “Ε.Ε. πολλών ταχυτήτων” που φέρνουν στην επιφάνεια αντιθέσεις, λόγω της κρίσης και της ανισομετρίας, ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη. Όλα αυτά μαρτυρούν τον πραγματικό χαρακτήρα της ΕΕ, ως καπιταλιστικής ένωσης. Καταρρίπτουν το μύθο της σύγκλισης και της ευημερίας των λαών που σήμερα δίνει τη θέση του στη νέα απάτη, ότι η Ε.Ε. μπορεί δήθεν να «διορθωθεί», ενώ όλοι ξέρουμε ότι η Ε.Ε. μόνο χειρότερη θα γίνεται».

Σε ερώτηση για το αν οι υψηλοί τόνοι που χρησιμοποιούν η Τουρκία και η Ελλάδα για το Αιγαίο, μπορούν να οδηγήσουν σε θερμό επεισόδιο ο γ.γ του ΚΚΕ είπε ότι «οι υψηλοί τόνοι σε Ελλάδα και Τουρκία, δημιουργούν ένα επικίνδυνο κλίμα πολεμικής προετοιμασίας. Εκφράζουν τον ανταγωνισμό της ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης, σε μια περιοχή όπου έχουν “βγει τα μαχαίρια”, ανάμεσα σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη, γύρω από διάφορα σχέδια επενδύσεων, στη μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment