PeristeriNews.gr
Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Σε 2 εβδομάδες οι φορολογικές δηλώσεις


Εντός του μήνα σχεδιάζεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα παγίων δαπανών, ενώ σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο «Mega», έκανε γνωστό πως θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το «Γέφυρα 2» έως το τέλος του μήνα, έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την «Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού» στις 17 Μαΐου και διήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι μέχρι τις 17 Μαΐου να ανοίξει η πλατφόρμα για την «αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού» ύψους από 1.000 ευρώ έως 4.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων, προκειμένου η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του μήνα.

Πριν το τέλος Μαΐου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα παγίων δαπανών για την υποβολή αρχικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν περιθώριο έως τις 10 Ιουνίου, οπότε θα λήξει η πρώτη φάση του προγράμματος. Κατόπιν, δεδομένου ότι θα βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση για την πίστωση των ποσών που θα δικαιούνται και την κατανομή τους σε ΕΦΚΑ και εφορία. Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα πάρει την μορφή πιστωτικού και θα μπορούν να το αξιοποιήσουν για την πληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων έως το τέλος του έτους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για τον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας, το βράδυ της Παρασκευής πιστώθηκαν στους λογαριασμούς δικαιούχων επιπλέον 62 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι λόγω εργασιών αναβάθμισης των συστημάτων της ΑΑΔΕ, θα δοθεί μια παράταση δύο ημερών στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Όσον αφορά τα «κουρεμένα» ενοίκια, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης πέραν του Μαΐου, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασίας ανοίγματος της οικονομίας.

Με περισσότερες από 22.000 επιχειρήσεις να έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων «Γέφυρα 2», ο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση έως το τέλος Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε αύριο.

Για τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει σε περίπου δύο εβδομάδες, καθώς θα πρέπει να ενσωματωθούν και οι τελευταίες αλλαγές που ανακοινώθηκαν όπως η μείωση της προκαταβολής φόρου. «Όταν βρούμε δημοσιονομικό χώρο, θα επιδιώξουμε τη μονιμοποίηση κάποιων μειώσεων φόρων, αλλά και περαιτέρω κινήσεις» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment