PeristeriNews.gr
Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Επιβεβαιώνεται η ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας


Την ικανοποίησή του εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το ΑΕΠ μεγεθύνθηκε το τρίτο τρίμηνο κατά 13,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

«Σήμερα, η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε τα προσωρινά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά το 3ο τρίμηνο του 2021. Στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 13,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, ενώ, παράλληλα, αναθεωρήθηκε επί τα βελτίω η πορεία του ΑΕΠ το 1ο και το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Έτσι, για το 9μηνο του 2021, ο ρυθμός μεγέθυνσης διαμορφώνεται, πλέον, πάνω από το 9,3%» αναφέρει ο ΥΠΟΙΚ σε δήλωσή του.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, τα παραπάνω στοιχεία «επιβεβαιώνουν την ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και καθιστούν απολύτως εφικτό τον στόχο για το 2021, αφού είναι ρεαλιστικός, ίσως και συντηρητικός».

«Η εξέλιξη αυτή, μαζί με τη συρρίκνωση της ανεργίας και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της ορθότητας και αποτελεσματικότητας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης» συνεχίζει ο κ. Σταϊκούρας και προσθέτει: «Είναι στο χέρι όλων μας – πολιτείας και κοινωνίας – να αξιοποιήσουμε τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί, να υπερβούμε νέες, εξωγενείς κυρίως, προκλήσεις και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε η παρούσα ισχυρή ανάκαμψη να δώσει τη σκυτάλη σε υψηλή, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, προς όφελος όλων των πολιτών – και πρωτίστως της νέας γενιάς».

Επίθεση Αχτσιόγλου σε Σταϊκούρα

«Όταν η ΕΛΣΤΑΤ βάθαινε την ύφεση του 2020 από το αρχικό -8,2% στο -9%, ήταν απλά Παρασκευή (15/10) για τον κ. Σταϊκούρα», αναφέρει σε σημερινή της δήλωση η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Σήμερα «ο κ. Σταϊκούρας πανηγυρίζει», καθώς «λόγω των αναθεωρήσεων προς το χειρότερο της ύφεσης του 2020 τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2021 εμφανίζουν είτε μικρότερη ύφεση είτε μεγαλύτερη ανάκαμψη», σχολίασε η κ. Αχτσιόγλου.

«Και μάλιστα την ώρα που η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ σαφώς επισημαίνει ότι οι δείκτες του 2021 μεταβλήθηκαν λόγω της βαθύτερης ύφεσης του 2020, υπογραμμίζει και καταλήγει: «Η εργαλειοποίηση της στατιστικής έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ομοίως και οι επικοινωνιακοί τακτικισμοί».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment