• Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Χρ. Σταϊκούρας: Δε θα δοθεί άλλη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας

Peristeri News
Φεβρουάριος25/ 2021

Δεν θα δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας, η πληρωμή για τα οποία λήγει στις 26 Φεβρουαρίου, γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στην παράταση του lockdown, ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε πως για κάθε 15 ήμερες που μένει κλειστό το λιανεμπόριο στις κόκκινες περιοχές, τα ταμειακά διαθέσιμα περιορίζονται κατά 1-1, 2 δισ. ευρώ, το πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού μειώνεται κατά 0,7% και ο ρυθμός ανάπτυξης επιβαρύνεται κατά 0,8%.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι τα μετρά στήριξης θα εμπλουτίζονται για όσο χρειαστεί.

Όσο παρατείνονται οι περιοριστικοί όροι στη λειτουργία της οικονομίας τόσο είναι ανέφικτο να καλυφθούν όλες οι απώλειες, τόνισε από την άλλη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τα μέτρα στήριξης, ο κ. Σταϊκούρας εστίασε στο πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών ύψους 500 εκατ. ευρώ προκείμενου να καλυφθούν κάποιες από τις δαπάνες της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και σε ένα νέο πρόγραμμα «Γέφυρα» για νομικά πρόσωπα.

Επίσης, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα εκταμιευθούν πόροι για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και ο 7ος κύκλος.