Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης

Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης σχεδιάζει η κυβέρνηση, από την άλλη εβδομάδα θα γίνονται οι αιτήσεις και οι πληρωμές της «Επιστρεπτέας Προκαταβολή 3», σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Σε ετοιμότητα να υποβάλουν αιτήσεις για την χορήγηση της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 3» θα πρέπει να βρίσκονται από Δευτέρα εκατοντάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενοι και λογιστές.

“Αρχές της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις χορήγησης και μέσα στην ίδια εβδομάδα επιδιώκουμε να αρχίσουν οι πληρωμές” ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Όπως εξήγησε «υπάρχει κάποια επικοινωνία της ΑΑΔΕ που χρειάζεται να γίνει με την ΕΡΓΑΝΗ αναφορικά με τον αριθμό των εργαζομένων. Προσδοκούμε μέσα στην εβδομάδα να ξεκινήσουμε τις αιτήσεις και να γίνουν και αρκετές πληρωμές” τόνισε.

Προανήγγειλε δε ότι ο επόμενος γύρος της τέταρτης επιστρεπτέας προκαταβολής αναμένεται για το Νοέμβριο και θα περιλάβει και τις επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από τον Ιανό.

Επίδομα θέρμανσης

Μεγάλες αλλαγές και στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, ενδεχομένως και για να επιδοτήσει όχι μόνον αγορές πετρελαίου αλλά ακόμα και πέλετ, καυσόξυλα ή άλλες πηγές θέρμανσης.

Ο κύριος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε πως “υπάρχουν σκέψεις” για την αλλαγή και επέκταση του επιδόματος. Όπως εξήγησε, προβλέπονται 84 εκατ. ευρώ και θα δοθούν πριν την Πρωτοχρονιά προκαταβολικά αλλά, όπως επισήμανε, η παρατεταμένη καλοκαιρία και το γεγονός ότι οι δεξαμένες είναι γεμάτες από την προηγούμενη άνοιξη επειδή επιτράπηκε η αγορά σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές μέχρι τον Μάιο, ωθεί το οικονομικό επιτελείο σε ανασχεδιασμό, προκειμένου το επίδομα να ωφελήσει περισσότερους που το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα απέκλεισε οποιαδήποτε παράταση ή αλλαγή στα κριτήρια για το πρόγραμμα Γέφυρα. Για τις νέες αντικειμενικές αξίες ανέφερε ότι η άσκηση ξεκινάει και πάλι αλλά η ολοκλήρωση της δεν θα είναι εύκολη πριν το 2021.

Related posts

Υπεγράφη η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Peristeri News

Φορολοταρία Μαΐου – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Αποκλιμάκωση της ακρίβειας από τέλη 2023

Peristeri News

Leave a Comment