Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: Δεν θα μπουν διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

Δεν θα μπουν ούτε μετωπικά, ούτε πλευρικά διόδια στη Βαρυμπόμπη και τον Αγιο Στέφανο, δήλωσε το πρωί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός διευκρίνισε πως η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων που έγινε την περασμένη εβδομάδα ήταν ουσιαστικά τυπική.

«Όταν έχεις μία σύμβαση, για να ολοκληρωθεί η σύμβαση -και να μην γυρνάει η χώρα λεφτά πίσω και στους δανειστές και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή- οφείλεις να κάνεις μερικές ενέργειες, όπως αυτή που έγινε χθες. Δηλαδή, έπρεπε να βγει περιβαλλοντική αδειοδότηση για να περάσουμε στη φάση της λειτουργίας… Δεν θα μπουν μετωπικά και πλευρικά διόδια στην περιοχή. Και όταν μπουν ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια, ακόμα και τότε οι κάτοικοι των δήμων Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, θα έχουν εξαίρεση. Οι υπόλοιποι θα χρεώνονται» εξήγησε.

Ανέφερε ακόμη πως στόχος του υπουργείου είναι «να φύγουν και τα μετωπικά διόδια που υπάρχουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους» γι’ αυτό, όπως είπε, «βγήκε και ο διαγωνισμός των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Related posts

Μ. Συρεγγέλα: Δωρεάν δικηγόρος για κάθε κακοποιημένη γυναίκα

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης σε Εξεταστική: Δεν θα κρυφτώ πίσω από το «φουστάνι» του απορρήτου

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν διεκδικώ μία κυβέρνηση ηττημένων, αλλά νικητών

Peristeri News

Leave a Comment