PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χωρίς τεστ η είσοδος στην Ελλάδα για όσους έχουν ευρωπαϊκό πιστοποιητικό


Νέα ταξιδιωτική οδηγία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας για την είσοδο στην Ελλάδα. Από τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, όσοι έχουν ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα μας χωρίς τεστ κορωνοϊού.

«Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, η είσοδος στη χώρα για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού έχει διάρκεια 9 μηνών.

Εν τω μεταξύ με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Πλεύρης γνωστοποίησε ότι επανέρχεται στην πλήρη λειτουργία του από τις 25 Φεβρουαρίου το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. «Είμαστε απολύτως συνεπείς στο χρονοδιάγραμμά μας» τονίζει.

Νωρίτερα σε συνέντευξή του στον Ant1 επανέλαβε πως για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, λήγει στις 31 Μαρτίου η αναστολή σύμβασης. Στις 31 Μαρτίου η κυβέρνηση ή θα παρατείνει την διορία αυτή, ή θα πει ότι είναι προαπαιτούμενος ο εμβολιασμός για να προσφέρει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ.

Όπως εξήγησε ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση, ωστόσο η δική του εισήγηση είναι πως όποιος δεν εμβολιαστεί, δεν μπορεί να βρίσκεται στο ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Leave a Comment