PeristeriNews.gr
Οικονομία

Χωρίς πόθεν έσχες κάθε αγορά ακινήτου


Ανάσα στην αγορά ακινήτων η οποία πλήττεται καταλυτικά από την κρίση εκτιμάται πως δώσει η αναστολή του πόθεν έσχες για κάθε αγορά ακινήτου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Ανάσα στην αγορά ακινήτων η οποία πλήττεται καταλυτικά από την κρίση εκτιμάται πως δώσει η αναστολή του πόθεν έσχες για κάθε αγορά ακινήτου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Σχετική διάταξη έχει ψηφιστεί με τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου και, όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η αναστολή εφαρμογής του πόθεν έσχες αφορά την αγορά οποιουδήποτε ακινήτου, π.χ. πρώτης, δευτερεύουσας, εξοχικής κατοικίας, καταστήματος κ.λπ., όπως και την ανέγερση οικοδομής, χρονομεριστική ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων, ακόμα και την κατασκευή πισίνας.

Η επέκταση της αναστολής του πόθεν έσχες σε όλα τα ακίνητα (καθώς το 2010 είχε προβλεφθεί μόνο για την πρώτη κατοικία) αποφασίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης της αγοράς ακινήτων και κατόπιν σχετικών αιτημάτων φορέων της αγοράς.

Τα επόμενο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο μελετά νέα δέσμη μέτρων για την τόνωση της αγοράς, μεταξύ των οποίων την κατάργηση του 23% ΦΠΑ που επιβάλλεται σήμερα στα νεόδμητα και τη μείωση των φόρων μεταβίβασης, οι συντελεστές των οποίων είναι σήμερα από τους υψηλότερους στην Ε.Ε.

Στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι όμως και η σταδιακή εξίσωση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών ακινήτων, η οποία αναμένεται ότι θα πυροδοτήσει νέο κύμα επιβαρύνσεων.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες.

Η παράταση αφορά παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2010.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment