PeristeriNews.gr
Διεθνή

Χιλιάδες διαδηλωτές συρρέουν στην πλατεία Ταξίμ


Αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις- «Κλειδί» η παρέμβαση Α. Γκιουλ.

Χιλιάδες διαδηλωτές συρρέουν στην πλατεία Ταξίμ όπου η κατάσταση φαίνεται να εκτονώνεται μετά την απόφαση Ερντογάν να απομακρύνει τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα πληροφορίες από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, επιτρέποντας ουσιαστικά να πραγματοποιηθεί η διαδήλωση.

Πληροφορίες ξένων πρακτορείων θέλουν τουλάχιστον 40.000 άτομα να συγκεντρώνονται εκ νέου κοντά στην πλατεία-θέατρο των πρωτοφανών, αιματηρών συγκρούσεων της Παρασκευής.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας αποσύρθηκαν από την πλατεία Ταξίμ μετά την παρέμβαση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Α. Γκιουλ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Hürriyet Daily News, ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νομάρχη της Κωνσταντινούπολης, τον υπουργό Εσωτερικών και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν στους οποίους τόνισε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά ευαίσθητη», συνιστώντας μετριοπάθεια και ουσιαστικά απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ απηύθυνε έκκληση να επικρατήσει η «λογική» και η «ηρεμία» σήμερα, δεύτερη ημέρα των βίαιων διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, εκτιμώντας ότι οι διαδηλώσεις έχουν προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραδέχθηκε ότι η αστυνομία σε ορισμένες περιπτώσεις ενήργησε με «ακραίο» τρόπο για να καταστείλει τις βίαιες διαδηλώσεις.

«Είναι αλήθεια ότι έγιναν λάθη και ακραίες ενέργειες από την πλευρά της αστυνομίας. Οι αναγκαίες προειδοποιήσεις έγιναν», τόνισε.

Την ίδια στιγμή από το Λονδίνο, το Δουβλίνο, τη Ζυρίχη μέχρι και τη Νέα Υόρκη, δεκάδες είναι οι πολίτες που πραγματοποιούν διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Τούρκους πολίτες, που βίωσαν την απόλυτη αγριότητα από την τουρκική αστυνομία.

Μέσω Twitter, οι χρήστες αναρτούν φωτογραφίες από τις ειρηνικές συγκεντρώσεις που λαμβάνουν χώρα, ενώ έντονη αντίθεση, σε σχέση με τους Τούρκους αστυνομικούς, κάνει το γεγονός ότι οι Βρετανοί αστυνομικοί συνοδεύουν με χαμόγελο στα χείλη τους Λονδρέζους, οι οποίοι οδεύουν προς την τουρκική πρεσβεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment