PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Χιλιάδες χαμόγελα «χάρισε» τις μέρες των εορτών ο Δήμος Περιστερίου


Παρά την άσχημη κατάσταση που όλοι βιώνουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Εκατοντάδες χιλιάδες χαμόγελα μικρών και μεγάλων έλαμψαν από το γιορτινό κλίμα της πόλης Περιστερίου, παρά την άσχημη κατάσταση που όλοι βιώνουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ο Δήμος Περιστερίου κατάφερε, κόντρα στην κατήφεια και την απαισιοδοξία, να διατηρήσει ζωντανό το χαμόγελο μικρών και μεγάλων, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό εορταστικό κλίμα, που παράλληλα βοήθησε την τόνωση της εμπορικής κίνησης της τοπικής μας αγοράς.

Κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει το γεγονός ότι το Περιστέρι ήταν από τους λίγους Δήμους της χώρας, που τα πάντα λειτουργούσαν δωρεάν.

Για έκτη χρονιά, η 1η Παιδική Χαρά (Π. Τσαλδάρη & Φλέμινγκ) μεταμορφώθηκε σε «Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία» για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με το πολύχρωμο καρουσέλ, την όμορφη μπαλαρίνα και το «Δημιουργικό Εργαστήρι» του Αϊ Βασίλη.

Στον εξωτερικό χώρο της παιδικής χαράς είχε αφετηρία ένα εορταστικό τρενάκι, που μετέφερε τα παιδιά και τους γονείς με μια μαγική βόλτα στη στολισμένη πόλη.

Ξεχωριστός ήταν και φέτος ο εορταστικός φωτισμός σ’ ολόκληρη την πόλη του Περιστερίου, τόσο στο εμπορικό κέντρο, όσο και στις γειτονιές, δίνοντας ένα χαρμόσυνο μήνυμα αυτή τη δύσκολη εποχή.

Παράλληλα, υπό την αιγίδα του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία και οι σύλλογοι της πόλης πραγματοποίησαν εορταστικές εκδηλώσεις στο θέατρο «Πολιτών».

Σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ, την Οργάνωση Συν+ Άνθρωποι και την Ομάδα Φίλων Τέχνης και Πολιτισμού ΚΙΒΩΤΟΣ, διοργανώθηκε το Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι των Ξωτικών στην αίθουσα «Τέχνης» του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Στην αίθουσα του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου του Δημαρχιακού Μεγάρου πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές συναυλίες στις 18 Δεκεμβρίου 2012 με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία «Ύμνοι των Χριστουγέννων», στις 23 Δεκεμβρίου 2012 με τη «Μουσική Αργώ» σε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες του κόσμου και για τους μικρούς Περιστεριώτες πραγματοποιήθηκαν προβολές παιδικών ταινιών.

Κατά τις εορταστικές ημέρες, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου περιδιάβαινε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα κάλαντα.

Στο ολοστόλιστο Άλσος της πόλης πραγματοποιήθηκαν Χριστουγεννιάτικοι περίπατοι για όλη την οικογένεια, που τους διασκέδασαν ακροβάτες, ταχυδακτυλουργοί, μάγοι και παραστάσεις από «θέατρο δρόμου», καθώς και από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα.

Τέλος, ο Δήμος Περιστερίου εκφράζει τις ευχαριστίες του στις τοπικές επιχειρήσεις που υποστήριξαν τις εορταστικές εκδηλώσεις, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά οι Περιστεριώτες και τονίζει ότι θα συνεχίσει να παλεύει για τα χαμόγελο των δημοτών του και ειδικά των παιδιών της πόλης μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment