PeristeriNews.gr
Πολιτική

Χ. Θεοχάρης: Η οικονομία στενάζει και η ανάπτυξη είναι ένα όνειρο απατηλό


Η οικονομία στενάζει και η ανάπτυξη είναι ένα όνειρο απατηλό, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος επιτίθεται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών.

Με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Θεοχάρης σχολίασε ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 όλα τα μεγέθη που συνιστούν το ΑΕΠ της χώρας (κατανάλωση, επενδύσεις, εξαγωγές) άρχισαν, μετά από σχεδόν ένα χρόνο ανόδου, πάλι να συρρικνώνονται.

«Τα μεγέθη που ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδουν κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να βαφτιστεί το κρέας ψάρι και αποδεικνύουν την ωμή πραγματικότητα: ότι η οικονομία στενάζει και ότι η ανάπτυξη είναι ένα όνειρο απατηλό. Έξι θέσεις έπεσε η χώρα στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας εξαιτίας των capital controls, της πολιτικής αβεβαιότητας, της κυβερνητική αναβλητικότητας, των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων και του ελλείματος διεθνούς αξιοπιστίας» προσθέτει.

Παράλληλα, ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών να εξηγήσει «ποιους τελικά κοροϊδεύει: τον ελληνικό λαό όταν ψηφίζει τα επώδυνα μέτρα κλαίγοντας, αλλά τους υπόσχεται τουλάχιστον σταθεροποίηση και προοπτική ανάπτυξης; Ή μήπως τους δανειστές όταν ψηφίζει τα όσα υποσχέθηκε και μετά τους στέλνει επιστολές με τις οποίες υπαναχωρεί;»

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «όλα είναι αποτέλεσμα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που ελπίζαμε να τελειώσει πέρυσι ο καλοκαίρι αλλά συνεχίζει ακάθεκτη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment