PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μπλόκο Ελβετών στη λίστα Λαγκάρντ



Η λίστα Λαγκάρντ αναμένεται να επηρεάσει και τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη φορολογικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας.

Μπλόκο στην αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ με τα ονόματα των 1.991 ελλήνων καταθετών στην HSBC Γενεύης υψώνουν οι Ελβετοί, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις εκπροσώπου του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών στην ελβετική εφημερίδα «Χάντελτσαϊτουνγκ».

Όπως αναφέρεται στο ελβετικό δημοσίευμα, η λίστα Λαγκάρντ αναμένεται να επηρεάσει και τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη φορολογικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών Μάριο Τούορ, ο τρόπος χειρισμού των «κλεμμένων» στοιχείων θα συζητηθεί κατά τις διαπραγματεύσεις της χώρας του με την Ελλάδα σχετικά με το φορολογικό σύμφωνο, για το οποίο θα χρησιμεύσει ως πρότυπο η ανάλογη συμφωνία της Ελβετίας με τη Γερμανία.

Σε αυτήν προβλέπεται ρητά η απαγόρευση της «ενεργού εξαγοράς» τέτοιων στοιχείων, δεν υπάρχει όμως περιορισμός όσον αφορά την «παθητική αξιοποίηση τους». Παράλληλα υψηλόβαθμα στελέχη διαμηνύουν ότι η λίστα δεν κρύβει «φορολογικούς θησαυρούς».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment