PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Μπλακάουτ» από τη ΔΕΗ σε 100.000 κακοπληρωτές


Στη μείωση του υπέρογκου ποσού των περίπου 2,1 δισ. ευρώ, στο οποίο έχουν ανέλθει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της αποβλέπει η ΔΕΗ, που ήδη έχει δώσει εντολή για διακοπή του ρεύματος σε 100.000 κακοπληρωτές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη, οι τελευταίοι θα μπορούσαν να πληρώσουν, καθώς δεν είναι αδύναμοι οικονομικά.

Ο ίδιος, πάντως, σημειώνει ότι οι λογαριασμοί ρεύματος εξοφλούνται με δυσκολία στις περισσότερες των περιπτώσεων, προσθέτοντας πως σε πολλά γραφεία της ΔΕΗ «βλέπεις ανθρώπους να στέκονται στην ουρά στο ειδικό μηχάνημα, για να βάλουν έστω και λίγα χρήματα στο λογαριασμό, προκειμένου αυτός να “κινηθεί” και να μην μπουν στη λίστα με αυτούς που θα τους κόψουν το ρεύμα, ενώ με δυσκολία αποπληρώνεται και η δόση που έχει προκύψει στο πλαίσιο διακανονισμού».

Κατά πληροφορίες, περί το 1,5 δισ. ευρώ οφείλουν στη ΔΕΗ οι καταναλωτές στη μέση και χαμηλή τάση (νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις). Εξ αυτών τα 300 εκατ. ευρώ αφορούν 440.000 πρώην πελάτες της ΔΕΗ, οι οποίοι έχουν μεταπηδήσει σε άλλους παρόχους ρεύματος για να γλιτώσουν την πληρωμή των οφειλών τους. Τα ποσά αυτά η ΔΕΗ τα διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment