Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μπακού: Συνομιλίες Πούτιν – Ερντογάν για ενεργεικά και Συρία

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Τα ενεργειακά και η Συρία κυριαρχησαν στις συνομιλίες που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα ενεργειακά και η Συρία κυριαρχησαν στις συνομιλίες που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, στην εναρκτήρια τελετή των οποίων παρέστησαν.

Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Πούτιν συνοδευόταν στις συνομιλίες αυτές, οι οποίες διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών, από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και από αξιωματούχους του ενεργειακου τομέα.

Ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε την απουσία ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, οι οποίοι έχουν γίνει στόχος πολυάριθμων επικρίσεων εξαιτίας των προσβολών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αζερμπαϊτζάν.

«Η Τουρκία, υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε., αντιπροσωπεύει ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε χαμογελώντας ο Πουτιν σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Κρεμλίνου, εκτός από τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνοδευόταν από τον υπουργό Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πυρηνικης ενέργειας (Rosatom) Σεργκέι Κιριένκο και τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διευκρίνισε ότι κατά τις συνομιλίες επρόκειτο να συζητηθεί το σχέδιο για τον αγωγό αερίου TurkStream, που θα επιτρέψει να τροφοδοτηθεί η Τουρκία με ρωσικό αέριο και η κατασκευή του οποίου πρόκειται να αρχίσει στο τέλος του μήνα.

Οι Πούτιν και Ερντογάν επρόκειτο να συζητήσουν επίσης για την κατάσταση στη Συρία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρώσου προέδρου.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ιαπωνία: Πάνω από 100.000 οι αιωνόβιοι για πρώτη φορά

Peristerinews.gr Newsroom

Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία κοιτούν προς την ΕΕ

Peristerinews.gr Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ «θα λάτρευε» να δει μία ενωμένη Ιρλανδία

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment