PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μπ. Τζόνσον: Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τα ταξίδια


Για ένα δύσκολο χειμώνα προειδοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αν και επιβεβαίωσε τις σκέψεις της κυβέρνησής του να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» προορισμούς, έκανε λόγο για μια δύσκολη χρονιά για τα ταξίδια.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον, η Αγγλία είναι σε θέση να άρει τους περιορισμούς του κορωνοϊού όπως είχε προγραμματιστεί στις 19 Ιουλίου, παρά την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα.

Η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα έχει ήδη αναγκάσει την κυβέρνηση να καθυστερήσει το τέταρτο και τελευταίο στάδιο του σχεδίου της για την χαλάρωση των περιορισμών στην Αγγλία, η οποία επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 21 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέφερε ότι τα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα αυξάνονται με ρυθμό περίπου 30% την εβδομάδα με τις νοσηλείες στα νοσοκομεία και τις εισαγωγές στην εντατική θεραπεία «περίπου το ίδιο», οπότε η κυβέρνηση πρέπει να είναι «προσεκτική αλλά θα παρακολουθεί τα δεδομένα όλη την ώρα».

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να αποκλείσει μελλοντικά lockdowns ήδη από αυτόν τον χειμώνα λόγω αλλαγών στην πανδημία, σημείωσε ότι δεν μπορούμε ποτέ να αποκλείσουμε την πιθανότητα να υπάρξει κάποια νέα ασθένεια, «κάποια νέα φρίκη».

Αξιωματούχοι θα μελετήσουν δεδομένα της πανδημίας και τα ποσοστά εμβολιασμών στο Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό καθώς σταθμίζουν την απόφαση για την άρση των περιορισμών τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, είπε.

«Κοιτάζοντας πού βρισκόμαστε, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι όλων των παραλλαγών που μπορούμε να δούμε αυτήν τη στιγμή … νομίζω ότι είναι καλό για τις 19 Ιουλίου να είναι αυτό το τελικό σημείο», είπε προειδοποιώντας για τον χειμώνα.

«Οι επιστήμονες λένε πράγματα όπως η γρίπη θα επανέλθει αυτόν τον χειμώνα, θα έχουμε έναν σκληρό χειμώνα για κάθε είδους λόγους … ένας ακόμη λόγος για να μειώσουμε τον αριθμό των περιπτώσεων Covid τώρα και να δώσουμε στο NHS τον χώρο αναπνοής να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις άλλες πιέσεις», σημείωσε.

Ο Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί του θα εξετάσουν εάν θα διευκολύνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί, αίροντας την επιβολή καραντίνας κατά την επιστροφή στην Αγγλία από ορισμένες χώρες.

«Σίγουρα θα το δούμε αυτό, αλλά θέλω να τονίσω ότι αυτό θα είναι, ό, τι κι αν συμβεί, μια δύσκολη χρονιά για ταξίδια», δήλωσε ο Τζόνσον. «Θα υπάρξουν ταλαιπωρίες, θα υπάρξουν καθυστερήσεις, φοβάμαι, γιατί πρέπει να διατηρηθεί η χώρα ασφαλής και να σταματήσει η είσοδος του ιού».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment