• Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Attica Bank: Μισθολογικές μειώσεις στη νέα σύμβαση εργασίας

Peristeri News
Φεβρουάριος28/ 2017

Νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, τριετούς διάρκειας, υπέγραψαν εργαζόμενοι και διοίκηση στην Attica Bank.

Η νέα σύμβαση προβλέπει μεσοσταθμική μείωση του μισθολογικού κόστους κατά περίπου 17% και δραστική απλοποίηση του υφιστάμενου μισθολογικού πλαισίου αμοιβών.

Η συμφωνία των δύο πλευρών έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2017 έως την 31η Δεκεμβρίου του 2019.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Attica Bank, η επικείμενη έγκριση του προγράμματος αναδιάρθρωσής από την DG Comp, το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, η επιτυχής αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων και η αναμενόμενη ολοκλήρωση της συναλλαγής με ξένο επενδυτή για την κεφαλαιακή ενίσχυσή της, αποτελούν τα πρώτα καθοριστικά βήματα ανάταξης της τράπεζας.

Η υπογραφή της τριετούς σύμβασης με τον Σύλλογο Εργαζομένων έρχεται να επισφραγίσει το άριστο κλίμα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων με κοινό στόχο την υγιή και ανοδική μελλοντική πορεία της τράπεζας, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Η Attica Bank υλοποιεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα το πρόγραμμα εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης της

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται από αύριο Τετάρτη, 1η Μαρτίου, η Διοίκηση της Attica Bank, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα επισκέψεων και επαφών της με τα καταστήματα και τους πελάτες της. Στις συναντήσεις αυτές η Διοίκηση θα ενημερώσει τα στελέχη για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που υλοποιείται και θα παρουσιαστούν οι στόχοι των εργασιών και οι προοπτικές του 2017. Ειδική συζήτηση θα γίνει με τα υποκαταστήματα της περιοχής .

Η νέα Διοίκηση της Attica Bank, από τον Σεπτέμβριο του 2016 που ανέλαβε καθήκοντα, έχει πρωτοστατήσει στην άμεση εξυγίανση της τράπεζας και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης πελατών, καταθετών και μετόχων, με στόχο την επάνοδο της λειτουργίας της σε υγιείς βάσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε όλη την τραπεζική αγορά.

Το πόρισμα, εξάλλου, το οποίο δημοσιοποιήθηκε εν μέσω τριημέρου αργιών, είναι ήδη γνωστό στην Attica Bank – το τελικό κείμενο που οποίου μας γνωστοποιήθηκε την 17η Οκτωβρίου 2016 από την Τράπεζα Ελλάδος – το Δ.Σ. της οποίας το αποδέχθηκε, κατάρτισε άμεσα πλάνο διορθωτικών ενεργειών που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. και απεστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο και υλοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της.

Η Attica Bank έχει θεραπεύσει μέχρι σήμερα ποσοστό άνω του 70% των διορθωτικών ενεργειών του πορίσματος, που προέκυψε μετά από έρευνα των εποπτικών οργανισμών (SSM και Τράπεζα Ελλάδος) και μάλιστα ενημερώνει κάθε μήνα την Τράπεζα Ελλάδος, για την περαιτέρω πρόοδο αυτού του καθοριστικού εγχειρήματος.

H τράπεζα , όπως είναι ήδη γνωστό στην τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα, έχει πλέον έμπειρη, στιβαρή και ικανή διοίκηση, η οποία τονίζεται προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απολύτως, πολύ περισσότερο καθώς τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα, αποτελούν για την ίδια παρελθόν και δεν την επηρεάζουν πλέον.

Με νέα Διοίκηση, νέα σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου, πλήρη λειτουργία όλων των Επιτροπών, η τράπεζα έχει επιστρέψει πλήρως στην εποπτική και επιχειρηματική κανονικότητα και αντιμετωπίζει το μέλλον με σύνεση, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.

Ειδικότερα τώρα για τα κρίσιμα ζητήματα που αναφέρονται :

1) Σε σχέση με την πιστοδοτική λειτουργία της τράπεζας, έχουν ήδη αντιμετωπιστεί άριστα όσα αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική, στην ταξινόμηση και την αξιολόγηση πελατών και την εγκριτική διαδικασία.

2) Σε σχέση με τη σύσταση του ελέγχου, που αφορά στη συμμετοχή πελατών στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου, το θέμα έχει αντιμετωπιστεί και σχετική σημείωση υπάρχει στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της 30ης/9/2016, ενώ παράλληλα έχει ενημερωθεί και η Τράπεζα Ελλάδος.

3) Η Attica Bank, έχει εκπονήσει και υλοποιεί με επιτυχία, Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης, το οποίο το έχει υποβάλλει και αναμένει την τελική έγκριση από την DG Comp

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι η Attica Bank:

– Έχει δεσμευτεί στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, ότι δεν θα παρέχει νέα δάνεια σε εταιρείες, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με ΜΜΕ, περιορίζοντας σταδιακά το πιστωτικό τους όριο.

– Επικεντρώνεται στο κύριο έργο της, που είναι η εξυγίανση του ισολογισμού της με την απεμπλοκή του καταγγελμένου χαρτοφυλακίου το οποίο προβλέπεται να οριστικοποιηθεί σύντομα.

-Επιπλέον, στοχεύει και στην διεύρυνση των συνεργασιών με διεθνείς και εθνικούς χρηματοδοτικούς φορείς προκειμένου να αυξήσει την ρευστότητα για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την διευκόλυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

– Υλοποίησε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, πρόσφατα μάλιστα υπέγραψε και Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας με το Σύλλογο Εργαζομένων, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της και την προσαρμογή της στις τρέχουσες ανάγκες της.

Συνεπώς, η προαναγγελθείσα από την Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος κατάθεση του πορίσματος στη Δικαιοσύνη και η διαδικασία που ακολουθείται είναι αναμενόμενη και η Attica Bank το αντιμετωπίζει, όπως έχει σχεδιαστεί.

Ετικέτες: ,