PeristeriNews.gr
Οικονομία

Attica Bank: Έως τις 25 Ιανουαρίου η απαγόρευση ανοιχτών πωλήσεων


Έως τις 25 Ιανουαρίου του 2016 παρέτεινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την απαγόρευση ανοιχτών πωλήσεων (short selling) επί των μετοχών της Attica Bank.

Η απόφαση ελήφθη καθώς η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Attica βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η κατανομή των νέων μετοχών στους δικαιούχους και δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πρακτική της απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων εφαρμόστηκε για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής τους και την εισαγωγή των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Κατά συνέπεια εφαρμόζεται αντίστοιχα και στην περίπτωση της Attica Bank για λόγους ίσης μεταχείρισης όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων με μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η προσωρινή απαγόρευση καταλαμβάνει και τις πωλήσεις μετοχών που πρόκειται να εκκαθαριστούν με αγορά εντός της ίδιας ημέρας (ενδοσυνεδριακά) και τις συναλλαγές επί των παραστατικών τίτλων μετοχών (ADRs ή GDRs) και επί παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) που αντιπροσωπεύουν μετοχές.

Η απαγόρευση αυτή εφαρμόζεται σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 236/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Μαρτίου 2012 για τις ανοικτές πωλήσεις και ορισμένες πτυχές των συμβολαίων ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης.

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τους Ειδικούς Διαπραγματευτές που πραγματοποιούν ειδική διαπραγμάτευση:

  • Στις παραπάνω μετοχές,
  • Στα παράγωγα των παραπάνω μετοχών,
  • Στα παραστατικά τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) των παραπάνω μετοχών,
  • Στα μερίδια Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ETFs) και στα παράγωγα επί των δεικτών των οποίων οι παραπάνω μετοχές αποτελούν μέρος της σύνθεσής τους.

Η παραπάνω εξαίρεση αφορά συναλλαγές που σκοπό έχουν την κάλυψη ή την αντιστάθμιση κινδύνου συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της άσκησής των υποχρεώσεων των ειδικών διαπραγματευτών.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment