PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Ασφαλιστική δικλείδα 200 εκατ. δολαρίων για το Instagram


Αναμένεται η έγκριση της εξαγοράς από την αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού

Αναμένεται η έγκριση της εξαγοράς από την αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού

Αν και η ταχύτητα με την οποία το Facebook αποφάσισε να αγοράσει το Instagram εντυπωσίασε τους πάντες, αυτό που πραγματικά τράβηξε την προσοχή μας δεν ήταν άλλο από το ποσό της εξαγοράς.

Ένα δισεκατομμύριο δολάρια για μια εταιρεία με λιγότερα από δύο χρόνια ζωής είναι οπωσδήποτε ένα εξωφρενικά υψηλό ποσό. Αυτό που κανείς δεν πρόσεξε όμως, ήταν τα μικρά γράμματα της συμφωνίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τους όρους εξαγοράς, το Facebook πρόσφερε διακόσια εκατομμύρια δολάρια στους ιδιοκτήτες του Instagram για την περίπτωση που η εξαγορά δεν ολοκληρωθεί. Δεν πρόκειται άλλωστε για απίθανο ενδεχόμενο.

Προκειμένου να εγκριθεί μια τόσο μεγάλη εξαγορά, πρέπει να περάσει από τον έλεγχο της αρμόδιας επιτροπής ανταγωνισμού των ΗΠΑ. Αν για κάποιο λόγο δεν υπάρξει έγκριση, κάθε εξαγορά μένει στα χαρτιά.

Αν και η ύπαρξη του Twitter κάνει δύσκολο το να θεωρηθεί το Facebook μονοπώλιο, το Instagram φρόντισε να εξασφαλίσει τον εαυτό του. Αν λοιπόν κάτι πάει στραβά, οι ιδιοκτήτες παρόλα αυτά θα λάβουν τα διακόσια εκατομμύρια της σχετικής εγγύησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε αλλαγές για το X

Peristeri News

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να ζει χωρίς internet

Peristeri News

Νέα σημαντική αναβάθμιση του Google Chrome

Peristeri News

Leave a Comment