PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Τα θέματα που θα θέσει στο Δ.Σ. 30-6-16


Στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 30 Ιουνίου 2016, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θέτει στην προ ημερησίας παρέμβασή της τα ακόλουθα θέματα :

  1. Σχετικά με το σκάνδαλο ιδιωτικοποίησης – εκχώρησης αντί ευτελούς αντιτίμου της πρώην 1ης παιδικής χαράς σε ιδιώτη, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου όπως είχε δημόσια ενημερώσει, έχει υποβάλλει στην αρμόδια αρχή (αποκεντρωμένη διοίκηση) αναλυτικό υπόμνημα ενστάσεων από τον 5/2016. Ερωτάται η δημοτική αρχή αν έχει λάβει από την αποκεντρωμένη διοίκηση σχετικά ερωτήματα και αν έχει απαντήσει σε αυτά.

Για το ίδιο θέμα, ερωτάται η δημοτική αρχή αν επιμένει να διαψεύδει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Διαλόγου» για συζήτηση σε παλιότερο δημοτικό συμβούλιο όπου ο αντιδήμαρχος κ. Λύκος είχε δεσμευθεί κατηγορηματικά πως το κτίριο της Φιλαρμονικής μέσα στον χώρο της πρώην 1ης παιδικής χαράς δήθεν «δεν επρόκειτο να παραχωρηθεί σε ιδιώτη». Αυτό και μετά το σχετικό νέο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Διαλόγου» (http://goo.gl/JozUTQ) που δίνει σκληρή απάντηση στην παραπληροφόρηση της δημοτικής αρχής που έχει το θράσος να αποκαλεί ψεύτες τους δημοσιογράφους και τους κατηγορεί για «συνεννοήσεις» (;) με τους δημοτικούς συμβούλους της Αριστερής Κίνησης. Τέλος, για το ίδιο θέμα ερωτάται η δημοτική αρχή τι απαντά τώρα που εγκαταστάθηκε ο «ανάδοχος» στο «αναψυκτήριο» τι απαντά στα παράπονα των Περιστεριωτών πως πρακτικά παιδιά άνω των 5-6 ετών είναι αδύνατο να παίζουν στον χώρο, και πως οι γονείς μένουν όρθιοι αναγκαστικά γιατί τα μοναδικά καθίσματα είναι τα τραπεζοκαθίσματα του «αναψυκτηρίου» τα οποία όμως είναι απλησίαστα λόγω των ακριβών τιμών του.

  1. Σχετικά με το νέο παρόμοιο σκάνδαλο ιδιωτικοποίησης – εκχώρησης της παλιάς δημοτικής αγοράς («Ψαράδικα») και μετά την εκδήλωση – διαμαρτυρία της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου (http://goo.gl/4SwBbX) , καλείται εκ νέου η δημοτική αρχή να δεχτεί την απαίτηση της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου και την μετατροπή του σε δημοτικό πολιτιστικό κέντρο νεότητας.
  2. Κατά την πρόσφατη βροχόπτωση είχαμε πάλι στο Περιστέρι πλημμύρες (οδός Σικάγου και πολλοί άλλοι δρόμοι, http://goo.gl/XDvcL3 ). Ερωτάται η δημοτική αρχή ως πότε επιτέλους το Περιστέρι θα είναι «ανοχύρωτη πόλη», με εκατομμύρια ευρώ να σπαταλούνται σε φαραωνικά έργα προς ικανοποίηση ημετέρων εργολάβων και διασκεδαστών και ταυτόχρονα πλήρη απουσία έργων υποδομής όπως αντιπλημμυρικών. Τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη, τον Νοέμβρη ; Θα θρηνούμε πάλι κατεστραμμένες περιουσίες κατοίκων και επαγγελματιών όπως πρόπερσι στην οδό Φιλιππιάδος, στην Πελασγίας και στην Κέννεντυ, ή θα πρέπει να θρηνήσουμε και ανθρώπινες ζωές για να ευαισθητοποιηθούν η δημοτική και η περιφερειακή αρχή ;
  3. Πρόσφατα η δημοτική αρχή διαφήμισε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ πρωτοβουλία του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου κ. Δούναβη για τα δικαιώματα πρόσβασης των συνανθρώπων με κινητικά προβλήματα (http://goo.gl/KmPmwQ). Πώς συμβιβάζεται η υποτιθέμενη «συμπαράσταση» της δημοτικής αρχής στην πρωτοβουλία του κ. Δούναβη, με το γεγονός πως η δημοτική αρχή κάνει μονίμως τα ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ σε διάφορους ημέτερους που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια με τραπεζοκαθίσματα, πέργκολες, ζαρντινιέρες κλπ εμποδίζοντας την μετακίνηση όχι μόνο σε αναπηρικά αμαξίδια αλλά και σε παιδικά καροτσάκια και πεζούς ; Ως παράδειγμα (ένα μόνο από δεκάδες παρόμοια) επισυνάπτονται χθεσινές φωτογραφίες από την κεντρική λεωφόρο στο ύψος της Κηπούπολης από καφετέρια, όπου δεν έχει απομείνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ και οι πεζοί για να διέλθουν πρέπει αναγκαστικά να κατέβουν στο οδόστρωμα της λεωφόρου.
  4. Για τα σοβαρότατα θέματα του Νεκροταφείου Περιστερίου, απαιτούμε άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις : – για την επιχειρούμενη «έξωση» από τις οστεοθυρίδες χωρίς ειδοποίηση των συγγενών – για την απαράδεκτη κατάσταση στους οικίσκους φύλαξης οστεοθηκών που είναι εγκαταλελειμμένοι και υπό κατάρρευση. Θα επανέλθουμε και με άλλα ερωτήματα, καθώς υπάρχουν τεκμηριωμένες καταγγελίες συνολικά για την κατάσταση στο Νεκροταφείο.

aristeri-kinisi_tres-jolie

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment