PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Να φέρουμε «τα κάτω» «πάνω» – Για την πόλη που μας ανήκει


Ανακοίνωση για τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη 2023 εξέδωσε η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου.

Η δημοτική παράταξη παράλληλα κάλεσε τον κόσμο της πόλης σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 2 Ιουλίου στις 19:00 στο θεατράκι του ΟΤΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023. Λίγους μήνες μετά το ρατσιστικό έγκλημα της Πύλου με τους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες και την τραγωδία των Τεμπών με τη δολοφονία δεκάδων – κυρίως νέων – ανθρώπων ως αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών. Η κυβέρνηση μπορεί μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα να πανηγυρίζει, όμως, ξέρουμε καλά πως η υποτιθέμενη «έξοδος» από τα μνημόνια για το λαό σημαίνει παρατεταμένη ακρίβεια σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, καθηλωμένοι μισθοί, καταπάτηση εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Στο επίπεδο του τοπικού κράτους, οι δήμοι και οι περιφέρειες κινούνται στις ίδιες ράγες της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Εδώ και χρόνια μετασχηματίζονται σε μακρύ βραχίονα του κεντρικού αστικού κράτους, αποτελώντας πεδίο εφαρμογής αντιδραστικών αλλαγών σε πολλαπλά επίπεδα, με βασικότερα την άμεση και έμμεση ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις πολλαπλών ταχυτήτων, τη στενότερη διαπλοκή με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα ήρθαν σε όλα αυτά να προστεθούν και μια σειρά ρυθμίσεις σχετικές με τον τρόπο λήψης αποφάσεων (μεταξύ των οποίων και ο νέος εκλογικός νόμος της υπερ-ενισχυμένης αναλογικής και της επιβολής ορίου 3% για την εκλογή συνδυασμών) με στόχο ένα τοπικό κράτος καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του κεντρικού κράτους, θωρακισμένο απέναντι σε «ενοχλητικές» φωνές, αλλά και τις ίδιες τις λαϊκές ανάγκες. Ενώ ακόμα και σήμερα οι συνεδριάσεις των συμβουλίων γίνονται κατά κανόνα με τηλεδιάσκεψη σπάζοντας ακόμα και αυτή τη στοιχειώδη επίφαση δημοκρατίας.

Για εμάς είναι καθαρό πως με αυτές τις πολιτικές, που ορίζονται από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο, δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση σε δήμους και περιφέρειες, ενώ η έννοια της «αυτοδιοίκησης» ακούγεται περισσότερο σαν φάρσα.

Στο Περιστέρι η δημοτική αρχή Παχατουρίδη είναι ίσως η πιο ξεκάθαρα και επί της ουσίας καθεστωτική δημοτική αρχή της χώρας. Εφαρμόζει σε δημοτικό επίπεδο επιθετικά και δημιουργικά – και όχι … με βαριά καρδιά και αναγκαστικά – την βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου, έχει ευθύνη που το Περιστέρι είναι πόλη – θύλακας της ανεργίας, της κακοπληρωμένης εργασίας και της φτώχειας. Είναι υπεύθυνη για τις υποστελεχωμένες και υποβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες, για τους περισσότερους από 400 ελαστικά εργαζόμενους, κακοπληρωμένους και χωρίς εκπαίδευση.

Μιλάμε άλλωστε για το δήμαρχο που στα ψηφοδέλτια του βρέθηκε στο παρελθόν ο χρυσαυγίτης μετέπειτα βουλευτής Μπούκουρας και ακόμα και σήμερα βρίσκονται εκεί υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ. Κυρίως όμως για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του Περιστερίου, ο Παχατουρίδης είναι ο δήμαρχος της χαβούζας μέσα στο Άλσος, των ιδιωτικοποιήσεων και των εξυπηρετήσεων στο κεφάλαιο και τους τοπικούς εκπροσώπους του στην πόλη.

Πλέον βέβαια τη στήριξη του στον δήμαρχο που επίσημα και ανεπίσημα εδώ και χρόνια στηρίζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, αφού η προηγούμενη περιφερειακή αρχή στην Αττική, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Δούρου, έκανε πλάτες στον Παχατουρίδη στο πρωτοφανές σκάνδαλο με την πρώην 1η παιδική χαρά, όπου κατασπαταλήθηκαν πάνω από 750 χιλιάδες ευρώ δημόσιου χρήματος υπέρ ημετέρου «επιχειρηματία» συνεταίρου αντιδημάρχων.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου δεν είναι και ποτέ δεν ήταν μια δημοτική παράταξη του αστικού κομματικού κοινοβουλευτισμού. Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου από την ίδρυσή της εδώ και 25 χρόνια είναι μια πολύμορφη αυτενεργός συλλογικότητα της αντισυστημικής – ριζοσπαστικής – αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην οποία συσπειρώνονται αγωνίστριες και αγωνιστές των κοινωνικών και τοπικών κινημάτων των εργαζόμενων και της νεολαίας, η αγωνιστική – πολιτική – πολιτιστική συλλογικότητα των Περιστεριωτισσών και των Περιστεριωτών που δεν αναθέτουν σε κοινοβουλευτικούς και σε δημοτικούς πολιτικάντηδες το παρόν και το μέλλον αλλά παίρνουν οι ίδιες και οι ίδιοι στα δικά τους χέρια τον αγώνα για τις ζωές τους και για τις γειτονιές τους. Γι’ αυτό όλα αυτά τα χρόνια η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου πρωταγωνιστεί σε όλα τα κοινωνικά κινήματα και σε κάθε αγωνιστική τοπική διεκδίκηση των κατοίκων για ποιότητα ζωής στην πόλη.

Η συμμετοχή μας στις εκλογές έρχεται ως συνέχεια αυτής μας της δράσης. Ήμασταν και είμαστε αντίθετοι στην λογική της ανάθεσης και της απλής προσέλευσης στην κάλπη. Το ερώτημα που κάθε εργαζόμενος-εργαζόμενη, νέα-νέος πρέπει να απαντήσει δεν είναι ποιος θα είναι ο διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής στο δήμο αλλά πως θα συγκροτηθεί μαχητική αντικαπιταλιστική αντιπολίτευση που θα προβάλει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και θα οργανώσει τη διεκδίκησή τους. Η στήριξη και ενίσχυση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου συμβάλει για να συγκροτηθεί αυτή η αντιπολίτευση.

Με αυτό το πνεύμα θα δώσουμε τη μάχη των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Κόντρα στα σχέδια των κεντρικών και τοπικών συμφερόντων και σχεδιασμών. Για να συνεχίσουμε να φέρνουμε το «μέσα – έξω» και το «έξω- μέσα».  Για να έρχεται η φωνή των λαϊκών αναγκών και αγώνων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Γι αυτό και καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης στην ανοιχτή συνέλευση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου την Κυριακή 2 Ιουλίου στις 19:00 στο θεατράκι του ΟΤΕ. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη και τη συμμετοχή μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Διπλή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (12η και 13η)

Peristeri News

Leave a Comment