PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αρχίζουν οι εργασίες του ΠΑΣΟΚ στο 9ο συντακτικό συνέδριο


Με την ομιλία του προέδρου του Κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλο.

Με την ομιλία του προέδρου του Κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλο, ξεκινά σήμερα το 9ο Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την ψηφοφορία εκλογής Κεντρικού Οργάνου.

Από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα απουσιάζουν οι δύο πρώην πρόεδροι του κόμματος, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σημίτης απάντησε αρνητικά στην επιστολή πρόσκληση που του απέστειλε ο κ. Βενιζέλος, ενώ ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε ότι θα παραβρεθεί το Σάββατο στο συνέδριο, καθώς θα συμμετάσχει σήμερα στη Διάσκεψη Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Νέων Ηγετών σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις (2013 YPO Global leadership summit), η οποία πραγματοποιείται φέτος στην Κωνσταντινούπολη.

Όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πλην της Χρυσής Αυγής, προσκλήθηκαν να παραστούν και να απευθύνουν χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

Τη ΝΔ θα εκπροσωπήσει ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης, τον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας Δημήτρης Βίτσας, τη Δημοκρατική Αριστερά ο γραμματέας Σπύρος Λυκούδης, το ΚΚΕ ο βουλευτής Γιάννης Γκιόκας, τον ΛΑΟΣ ο γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής Β. Ελλάδας Μιχάλης Χαραλαμπίδης και τους Οικολόγους – Πράσινους ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και η Κωνσταντίνα Κοσμίδου. Δεν θα παραστεί εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς όλα τα στελέχη του είναι απασχολημένα.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξουν στις 10 το πρωί με τη διαπίστευση των συνέδρων και την εκλογή προεδρείου ενώ θα ακολουθήσουν ηομιλία κ. Βενιζέλου, χαιρετισμοί πολιτικών κομμάτων, η εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και οι ομιλίες των συνέδρων.

Το Σάββατο θα παρουσιαστούν οι θέσεις της ομάδας Καταστατικού και θα συνεχιστούν οι ομιλίες των συνέδρων, ενώ για τις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η δευτερολογία του κ. Βενιζέλου.

Το συνέδριο θα κλείσει την Κυριακή με την ψηφοφορία εκλογής Κεντρικού Οργάνου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment