PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άρχισε η δίκη της 20χρονης από την Πετρούπολη που σκότωσε το μωρό της


Άρχισε στο Μικτό Ορκωτο Δικαστήριο της Αθηνας η δικη της 20χρονης που κατηγορείται ότι σκότωσε το βρέφος της μόλις το γέννησε και μαζί με τη μητέρα της το πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη.

Και οι δύο κατηγορούμενες είναι αντιμέτωπες με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορός τους υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο  να μετατραπεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε παιδοκτονία για την 20χρονη και σε υπόθαλψη εγκληματία για τη μητέρα της.

Το άτυχο βρέφος είχε βρεθεί στις 26 Φεβρουαρίου σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη από έναν ρακοσυλλέκτη. Τρεις μήνες μετά συνελήφθησαν η 19χρονη τοτε με τη μητέρα της, που φέρεται να ήταν εκείνη που πέταξε το μωρό στον κάδο και τον Νοέμβριο του 2018 η νεαρή κοπέλα αποφυλακίστηκε με όρους με διάταξη του ανακριτή.

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα κλήθηκε εργαζόμενος του ΕΚΑΒ ο οποιος κλήθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε το νεκρό βρέφος. «Πλησίασα τον κάδο είδα μέσα το βρέφος διαπίστωσα ότι δεν βρισκόταν στη ζωή ήταν παγωμένο και σε ακαμψια. Διάβασα μετά ότι είχε μια χαρτοπετσέτα στο στόμα, δεν θυμάμαι όμως αν την είδα η αν απλά το διάβασα μετά», είπε ο μάρτυρας.

Στη συνεχεια ρακοσυλλέκτης που βρέθηκε στον κάδο κατέθεσε: «Είδα μια κουρτίνα και μια σακούλα μαύρη, είχε λίγα αίματα νόμιζα ότι κάποιος είχε πετάξει κρέατα, έφυγα δεν έδωσα σημασία. Οπως έκανα να τινάξω την κουρτίνα είδα τα αίματα και το πέταξα κι έκανε γδούπο καθως ξετυλίχθηκε η σακούλα».

Σημαντική ήταν η κατάθεση μάρτυρα ο οποιος είχε οπτική πρόσβαση στον κάδο. «Ήρθε ένας κύριος στον κάδο και φώναξε στη γυναίκα μου που ήταν στο μπαλκόνι: “Εδώ κουβα μωρό εδώ μωρό”. Η γυναίκα μου μου είπε να κατέβω για να δω αν πρόκειται πράγματι για μωρό η για κάποια κούκλα, άνοιξα το καπάκι του κάδου και είδα το μωρό. Μέσα στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες, ήταν παγωμένο και ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Αντίκρυσα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια. Είναι τραγικό για μένα, προσπαθω να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι. Ήθελα να βρεθεί αυτός που το έκανε και βοήθησα όσο μπορούσα τις αρχες», είπε.

Η δικη θα συνεχιστεί στις 7/10 με την κατάθεση της ψυχιάτρου που διενήργησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην 20χρονη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Leave a Comment