PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Aποζημιώνεται η Εθνική και όχι οι οικογένειες θυμάτων της Ρικομέξ


Οι απαιτήσεις της Εθνικής Τράπεζας προηγούνται απ’ αυτές των συγγενών των θυμάτων της Ρικομέξ, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Οι απαιτήσεις της Εθνικής Τράπεζας προηγούνται απ’ αυτές των συγγενών των θυμάτων της Ρικομέξ, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Με άξονα το γράμμα του Νόμου, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αναγνωρίζει πως προτεραιότητα για αποζημίωση έχει η Εθνική Τράπεζα και όχι οι συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι αν και πέρασαν 12 χρόνια από το χαμό των δικών τους ανθρώπων περιμένουν ακόμη να αποζημιωθούν.

Η απόφαση αυτή έκανε δεκτή αίτηση της Εθνικής Τράπεζας και αναίρεσε τις αποφάσεις του Εφετείου που δικαίωναν τους συγγενείς τριών θυμάτων της Ρικομέξ, όπου είχαν βρει το θάνατο, στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999. Συνολικά ήταν 39 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου οι συγγενείς θα πρέπει να έχουν προνομιακή θέση στον πίνακα δανειστών και για αυτό μπορούν να αποζημιωθούν πρώτα για απαιτήσεις τους που αφορούν ψυχική οδύνη, διατροφή τέκνων, κ.λπ., αφήνοντας εκτός, την Εθνική Τράπεζα.

Μετά την αναίρεση όμως που άσκησε η τράπεζα κατά της απόφασης οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι με την εφετειακή απόφαση παραβιάστηκε ο Ν. 1545/1985 καθώς οι απαιτήσεις αυτές των συγγενών «προέκυψαν πριν την τελευταία διετία από την ημερομηνία ορισμού του πρώτου πλειστηριασμού»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Ο Μάρτιος μας «υποδέχεται» με δύο τριήμερα

Peristeri News

Leave a Comment