• Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά του Β. Μεϊμαράκη

Peristeri News
Απρίλιος01/ 2014

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 241 Βουλευτές και υπήρξαν 165 «κατά» και 76 «υπέρ».

Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ.

Το ΚΚΕ δεν συμμετείχε ούτε στη συζήτηση ούτε στην ψηφοφορία.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 241 Βουλευτές και υπήρξαν 165 «κατά» και 76 «υπέρ».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με εντάσεις και μάλιστα κάποια στιγμή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε από την Ολομέλεια όταν επί πολύ ώρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στην παρατήρηση του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι πολλές φορές ενεργεί από τη θέση του Προεδρεύοντως ως κομματικό στέλεχος.

Ο Προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης αρνήθηκε να του δώσει το λόγο επικαλούμενος ότι δεν τον ζήτησε όχι από το έδρανό του. Έτσι έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Όμως ο Γ. Δραγασάκης επέμεινε να μιλήσει επί προσωπικού. Μετά από αρκετά λεπτά διαλόγου, και ενώ ο Γ. Τραγάκης πίεζε τον Ε. Βενιζέλο να ξεκινήσει να μιλά, στον διάλογο συμμετείχε και ο Αλ. Τσίπρας.

Τελικά οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι και επέστρεψαν όταν τελείωσε την παρέμβασή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.