PeristeriNews.gr
Διεθνή

Απόψε το ντιμπέιτ Μέρκελ – Στάινμπρουκ


Στο αποψινό ντιμπέιτ της Άγκελα Μέρκελ με τον Πέερ Στάινμπρουκ είναι στραμμένα τα βλέμματα εκατομμυρίων Γερμανών.

Στο αποψινό ντιμπέιτ της Άγκελα Μέρκελ με τον Πέερ Στάινμπρουκ είναι στραμμένα τα βλέμματα εκατομμυρίων Γερμανών, αλλά και το ενδιαφέρον των Ελλήνων, λόγω της προαναγγελθείσας πρόθεσης του Σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου για την καγκελαρία να «στριμώξει» την αντίπαλό του όσον αφορά το ζήτημα της ελληνικής κρίσης.

Η τηλεμαχία θα ξεκινήσει στις 21:30 (ώρα Ελλάδος). Στο στούντιο θα βρίσκονται περίπου 800 άτομα, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές και παρατηρητές, ενώ εκτιμάται ότι συντονισμένοι στους τηλεοπτικούς τους δέκτες θα είναι πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο κ. Στάινμπρουκ έχει ήδη υποσχεθεί ότι κατά το αποψινό ντιμπέιτ θα καλέσει μετ’ επιτάσεως την αντίπαλό του να πει την αλήθεια γύρω από τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους έχει αναδειχθεί σε κεντρικό της προεκλογικής περιόδου και θεωρείται από την αντιπολίτευση ένα δυνητικό «όπλο» στην προσπάθειά της να πλήξει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Η διαδικασία

Οι δύο υποψήφιοι για την καγκελαρία θα δεχθούν ερωτήσεις από τέσσερις δημοσιογράφους.

Η τηλεμαχία διαρκέσει 90 λεπτά και οι δύο μονομάχοι θα έχουν στη διάθεσή τους 90 δευτερόλεπτα τόσο για κάθε απάντηση, όσο και για την τελική τους τοποθέτηση.

Στην πρώτη ερώτηση θα απαντήσει ο κ. Στάινμπρουκ, ενώ την τελευταία λέξη στο κλείσιμο της τηλεμαχίας θα έχει η κ. Μέρκελ.

Οι δύο πολιτικοί δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους σημειώσεις. Θα τους δοθεί μόνο μια λευκή κόλλα χαρτί.

Τα συν και πλην των δύο αντιπάλων

Η καγκελάριος και ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών διαθέτουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τα οποία ενδεχομένως θα αναδειχθούν στην αποψινή τηλεοπτική τους αντιπαράθεση.

Η κ. Μέρκελ θεωρείται ψύχραιμη, αλλά ιδιαίτερα «στρογγυλή» στις διατυπώσεις της, ενώ ο κ. Στάινμπρουκ είναι «θερμόαιμος» και σαφώς πιο ευθύς -ακόμη και επιθετικός ενίοτε- στις απαντήσεις του, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με αναλυτές, θα πρέπει να ελεγχθεί, καθώς η στάση του θα μπορούσε να εκληφθεί ως αγενής απέναντι σε μια κυρία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Leave a Comment