PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Απονομή βραβείων από τον Περιφερειάρχη Αττικής στους μουσικούς διαγωνισμούς Gina Bachauer


Τους τελικούς κύκλους του 4ου Πανελλήνιου Μουσικού Διαγωνισμού Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα και του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου C.V. Alkan-P.J.G. Zimmerman, παρακολούθησε χθες Κυριακή 8 Απριλίου 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Γιάννης Σγουρός.

Τους τελικούς κύκλους του 4ου Πανελλήνιου Μουσικού Διαγωνισμού Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα και του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου C.V. AlkanP.J.G. Zimmerman, παρακολούθησε χθες Κυριακή 8 Απριλίου 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, και απένειμε βραβεία στους νικητές, σε μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική και τον πολιτισμό.

Οι Διαγωνισμοί πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία και τελούν υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer και του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου C.V. Alkan-P.J.G. Zimmerman. Φέτος συνδιοργανώθηκαν από το Σωματείο Ελλήνων Φίλων J. Carreras Κατά της Λευχαιμίας και από το Δήμο Καλλιθέας.

Συνολικά περίπου εκατό ταλαντούχοι νέοι μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό έλαβαν μέρος στους μουσικούς διαγωνισμούς. Τα μεγάλα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Alkan-Zimmerman απέσπασαν εξ’ ημισείας, ο Άγγλος Mark Peter Viner και ο Ιταλός Emanuele Delucchi. Το δεύτερο βραβείο πήρε ο Καναδός Jeremy Chaulk και το τρίτο η Ελληνίδα Φιόνα Μαρί Μάτο. Πολλοί νέοι ανερχόμενοι μουσικοί διαφόρων οργάνων κατά κατηγορία, κέρδισαν βραβεία και διακρίσεις στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μουσικού Διαγωνισμού Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα. Τα χειροκροτήματα του κοινού, που όλη μέρα είχε γεμίσει την αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ήταν θερμά και ενθουσιώδη.

Τους τελικούς κύκλους των Διαγωνισμών τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Δήμου Καλλιθέας, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, ο Ακαδημαϊκός, Δρ. Χρήστος Ζερεφός, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης Μακεδονίας εν Αθήναις, Καίτη Καψή, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας, Διονύσης Καράμπελας-Σγούρδας, ο γνωστός ψυχίατρος-ψυχαναλυτής, Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, εκπρόσωποι ξένων κρατών και πολλές προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment