PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απονομή Χρυσού μεταλλίου της ΕΘΝ.Ο.Α. στα εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία»


Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» διοργάνωσαν στις 5 Μαΐου 2015 εκδήλωση για την παρουσίαση του Project των μαθητών της Α΄ Λυκείου με θέμα: «Ολυμπιακοί Αγώνες, Ένα ταξίδι στο παρελθόν… η έμπνευση για το μέλλον».

Τα Εκπαιδευτήρια «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργάνωσαν στις 5 Μαΐου 2015 εκδήλωση για την παρουσίαση του Project των μαθητών της Α΄ Λυκείου με θέμα: «Ολυμπιακοί Αγώνες, Ένα ταξίδι στο παρελθόν… η έμπνευση για το μέλλον».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ιλεάνα Κλοκώνη και ομάδα Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών που την αποτελούσαν οι: Καλαράς Μάκης Αργυρός Παραολυμπιονίκης στη δισκοβολία, Συρανίδης Νικόλαος Χρυσός Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις, Παπαδοπούλου Σοφία Χάλκινη στην Ιστιοπλοΐα, Αϊνδιλή Ειρήνη Χάλκινη στη ρυθμική, Χριστοδούλου Εύα Χάλκινη στη ρυθμική, Καρυάμη Χαρά Χάλκινη στη ρυθμική, Δεληγιάννης Νίκος 4ος στην υδατοσφαίριση, Βουγιούκα Βάσω 5η στην ξιφασκία και Νίκη Μπακογιάννη Αργυρή στο άλμα εις ύψος.

Η άρτια από κάθε άποψη εργασία των μαθητών μας που συμμετείχαν στο Project , η εντυπωσιακή παρουσίασή της, σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντα videos που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά με θέμα την ολυμπιακή ιστορία μας, άφησαν σε όλους τους θεατές άριστες εντυπώσεις. Οι μαθητές δέχτηκαν από εκπροσώπους της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κολακευτικές κριτικές και συγχαρητήρια για την εργασία τους.

Κύρια σημεία της εκδήλωσης ήταν η θερμή υποδοχή όλης της ομάδας των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών, η αναφορά στη ζωή και το έργο τους και η τιμητική βράβευση όλων των Ολυμπιονικών για τις επιτυχίες τους καθώς και της κ. Ιλεάνας Κλοκώνη για το επιστημονικό έργο που επιτελεί στον τομέα της Ολυμπιακής Παιδείας, η παρουσίαση του βιβλίου της Ακαδημίας “Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον κόσμο… ένα μαγικό ταξίδι”, η υποστήριξη του φιλανθρωπικού έργου της Ακαδημίας για την ενίσχυση του έργου της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών “Όραμα Ελπίδα” και η επαφή των παιδιών με τους Ολυμπιονίκες.

Κορυφαία όμως στιγμή της εκδήλωσης χαρακτηρίζεται η βράβευση των Εκπαιδευτηρίων «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» με το χρυσό μετάλλιο της Ακαδημίας. Συγκεκριμένα η Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος κ. Ιλεάνα Κλοκώνη παρέδωσε το χρυσό μετάλλιο της Ακαδημίας συνοδευόμενο από τιμητική διάκριση στο Γενικό Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων κ. Σπυρίδωνα Ντάγκα για τη διαρκή συμμετοχή των Εκπαιδευτηρίων σε δράσεις υπέρ του Ολυμπισμού και της διάδοσης των Ολυμπιακών αξιών στους μαθητές.

Τα λόγια της Διευθύντριας κας Ιλεάνας Κλοκώνη αποτυπώνουν και το σκοπό της εκδήλωσης:

«Στα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών για ουσιαστικές παιδαγωγικές δράσεις υψηλού επιπέδου. Στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της χώρας, πιστεύουμε ακράδαντα, οτι η ενθάρρυνση των μαθητών υπέρ των Ολυμπιακών Αξιών και η υιοθέτησή τους ως στάση ζωής και καθημερινής συμπεριφοράς, μπορεί να διαμορφώσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και είναι πράγματι ελπιδοφόρο να μοιραζόμαστε, με σύγχρονες σχολικές μονάδες, το ίδιο όραμα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment