• Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Αποφυλακίζεται με όρους η Βίκυ Σταμάτη

Peristeri News
Οκτ14/ 2015

Την πόρτα εξόδου των φυλακών «δείχνει» το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Βίκυ Σταμάτη μετά από τρία χρόνια κράτησης.

Η πρόταση της εισαγγελέως να αφεθεί ελεύθερη με εγγυοδοσία 70 χιλιάδων ευρώ, προκάλεσε την αντίδραση της κατηγορουμένης, η οποία αποχώρησε κλαίγοντας, αλλά και την αντίδραση του συνηγόρου της Φραγκίσκου Ραγκούση.

«Βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνετε. Περιμένει πώς και πώς να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ’ οίκον περιορισμό» είπε ο συνήγορός της χαρακτηριστικά.

Η εισαγγελέας, εκτός της χρηματικής εγγύησης, έχει προτείνει να επιβληθούν στη Βίκυ Σταμάτη οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της αφαίρεσης διαβατηρίου, ενώ το δικαστήριο έχει αποσυρθεί προκειμένου να αποφασίσει για τους όρους που θα της επιβληθούν.