Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Απόφαση για μισθούς και εργασία των εργαζομένων στα ταχυφαγεία

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Εκδόθηκε από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) η υπ’ αριθ. 5/2018 Διαιτητική Απόφαση (ΔΑ) για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης (ταχυφαγεία) με περίοδο ισχύος από 29.03.2017 έως 29.03.2018.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ), η Διαιτητική Απόφαση βασίστηκε στο περιεχόμενο της Δ.Α. Επισιτισμού ως πλέον συναφής, αφού η εργοδοτική οργάνωση ΣΕΠΟΑ (Σύνδεσμος Επωνύμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης) δεν παύει να εκπροσωπεί γνωστές αλυσίδες του κλάδου της εστίασης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ επισημαίνονται τα εξής: «Καταθέσαμε τη Διαιτητική Απόφαση στο υπουργείο Εργασίας και οι εργοδότες έχουν αναδρομική υποχρέωση να αναπροσαρμόσουν τους όρους αμοιβής και εργασίας των πολύπαθων εργαζομένων του πλέον απορυθμισμένου επισιτιστικού τομέα.

Οι βασικοί μισθοί εκκινούν οι ανώτεροι από τα 940,76 ευρώ, όπως αυτοί των αρχιμαγείρων, έως τα 655,37 ευρώ των βοηθών (ενδεικτικά οι κατώτεροι).

Όσο για την επιχειρηματολογία του ΣΕΠΟΑ, απερρίφθησαν οι ισχυρισμοί τους ότι δεν αποτελούν εργοδοτική οργάνωση, δεδομένου ότι η τριμελής Διαιτησία έκρινε, αλλά και αποδείξαμε με την επιχειρηματολογία μας ότι δεν μπορούν να παραιτηθούν από την ικανότητα σύναψης συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ), όπως δεν μπορούν να παραιτηθούν από κανένα δικαίωμα προσωπικότητας, αφού όχι μόνο έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μίας δευτεροβάθμιας εργοδοτικής οργάνωσης, αλλά συνιστούν ορισμό ως τέτοιας και μόνο από τη συμμετοχή τους στο ΣΕΤΕ, αλλά και τη δημόσια δράση τους, σκοπός της οποίας είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργοδοτών».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Στο 5,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Peristerinews.gr Newsroom

Τέλη Κυκλοφορίας 2027: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια

Peristerinews.gr Newsroom

AI agents: Οι ψηφιακοί βοηθοί αλλάζουν τις πληρωμές

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment