PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Αποφάσεις 32ου Περιφερειακού Συμβουλίου


Πραγματοποιήθηκε χθες η 32η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση του Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2011.

Πραγματοποιήθηκε χθες η 32η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση του Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2011. Λευκό ψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και η «Αττική Νέα Προοπτική». Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του Προϋπολογισμού τριμήνου (01/07/2011 έως 30/09/2011).

Μιλώντας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα της Περιφέρειας αποτελούν οι υποδομές, το περιβάλλον και τα σημαντικά έργα, καθώς και το ζήτημα των στερεών και των υγρών αποβλήτων και το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Ζήτησε δε από όλες τις παρατάξεις να στηρίξουν το εγχείρημα της σωστής διαχείρισης και διασφάλισης των κονδυλίων και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται να παρεκκλίνει του προγράμματος που έχει εξαγγείλει.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της επιβολής του ειδικού τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι: «Εκτιμώ ότι για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού κοινωνικού προβλήματος που δημιουργείται από την επιβολή του ειδικού τέλους της ΔΕΗ και τη διαδικασία είσπραξής του μέσω των λογαριασμών της, είναι αναγκαίο να επιδειχθεί από τις Δημόσιες Αρχές ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία και συμμόρφωση προς το Κοινοτικό Δίκαιο.

Λάθος τακτικές στην είσπραξη φόρων και τελών δεν μπορούν να θεραπεύονται με άστοχες επιθέσεις στο κοινωνικό σώμα.

Είμαι ριζικά αντίθετος στην ποινικοποίηση της μη πληρωμής, διότι έρχεται σε μία συγκυρία, όπου η κοινωνία υφίσταται βαρύτατες συνέπειες από τις πολιτικές μιας σκληρής λιτότητας σε περιβάλλον βαθιάς ύφεσης.

Θα προσπαθήσουμε, στηριζόμενοι σε ευρεία διαπαραταξιακή πλειοψηφία, να συμβάλλουμε στην τροποποίηση του μέτρου και σε κάθε περίπτωση την αποσύνδεσή του από την πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ και να μην αφορά χαμηλά εισοδήματα και ευπαθείς κατηγορίες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής θα εξετάσει αναλυτικά το όλο θέμα στην επόμενη συνεδρίασή του».

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Καινοτομίας, κ. Λ. Αθανασιάδης, κατέθεσε πρόταση προς χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στόχος του προγράμματος είναι η οργάνωση και ο σχεδιασμός περιφερειακού σχεδίου ανάπτυξης και δικτύωσης όλων των αθλητικών χώρων και η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη δημόσια υγεία που αποσκοπεί στη μείωση των νοσημάτων, τα οποία σχετίζονται με την κακή διατροφή και την έλλειψη σωματικής άσκησης και παράλληλα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη. Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού, θα επιλέξει αθλητικά κέντρα που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές (π.χ. υποδομές, έμψυχο δυναμικό, γεωγραφικά κριτήρια κλπ). Αυτά τα αθλητικά κέντρα θα λειτουργήσουν σε πιλοτική βάση, ως πολυθεματικοί χώροι, ήπιων αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων (Αθλητικά Πάρκα Υγείας). Μεταξύ των δράσεων, περιλαμβάνεται η δημιουργία περιφερειακού «Αθλητικού Χάρτη» που θα περιλαμβάνει όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους άθλησης στο λεκανοπέδιο Αττικής (αθλητικά κέντρα, ιδιωτικά γυμναστήρια, αθλητικές υποδομές των δήμων κλπ). Η συγκεκριμένη πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και την «Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο» να ψηφίζουν κατά.

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης σε οικονομικά θέματα, κ. Λ. Βασιλάκου, ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα αποτελέσματα της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού τριμήνου. Τόνισε: «Ο Προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους εκτελείται κανονικά και εντός των ορίων που προβλέψαμε, τόσο ως προς τα έσοδα, όσο και προς τα έξοδα. Οι τροποποιήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, δεν είναι αποτέλεσμα αστοχιών του προϋπολογισμού αλλά υποχρεωτικών εγγραφών για επιχορηγούμενες δαπάνες και αυξομειώσεις πιστώσεων, με σκοπό την αποτελεσματικότητα εκτέλεσης του προϋπολογισμού».

Κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε το θέμα που εισηγήθηκε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, κ. Λ. Αθανασιάδης, σχετικά με την ίδρυση του περιφερειακού δικτύου εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας. Σκοπός είναι το δίκτυο αυτό να λειτουργήσει ως ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ επιχειρήσεων, δημόσιας διοίκησης και ερευνητικών κέντρων και Πανεπιστημίων της Περιφέρειας. Κατά ψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» και η «Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο». Για το συγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα, λευκό ψήφισε η «Αττική Οικολογική Απάντηση» και η παράταξη «Γιάννης Δημαράς – Άρμα Πολιτών», εκτός από την κ. Κ. Πιπιλή που ψήφισε υπέρ.

Σημειώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία υπέρ τριών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων:

  • Για τη δραστηριότητα ανακύκλωσης αποβλήτων εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών της εταιρείας «ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ Α.Τ.Ε.» στο Δήμο Κρωπίας Αττικής
  • Για τη Βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρικών συσκευών της εταιρείας «BSH Οικιακές Συσκευές» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη
  • Για το Εργοστάσιο κατεργασίας διαμόρφωσης μορφοσιδήρου και λαμαρίνας, παραγωγής χαλυβδοταινιών της εταιρείας «ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕΒΕ», στο Δήμο Ασπροπύργου Αττικής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment