PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αποχώρησε από το Ποτάμι ο βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν


Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ανακοίνωσε ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν. Ο βουλευτής έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής την σχετική επιστολή, ενώ το Ποτάμι μένει με επτά βουλευτές.

Ο βουλευτής Ροδόπης αναμένεται να ανακοινώσει στις 12.00 ότι θα ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ, όπου ήδη ανακοινώθηκε ότι επιστρέφει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Σε δήλωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Αχμέτ Ιλχάν ανέφερε ότι ήδη έχει ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για τους λόγους της αποχώρησης του και υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός «μεγάλου ενδιάμεσου χώρου».

«Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία» δήλωσε ο βουλευτής.

Επισήμανε ακόμη ότι «για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική της κρίση».

«Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου» πρόσθεσε.

Η πρώτη αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη

Μέσω Twitter ήρθε η πρώτη αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, για την αποχώρηση του Αχμέτ Ιλχάν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Ρωτούν “ήσασταν 11, τώρα είστε 7, τι θα κάνεις;”. Τους απαντώ με Καζαντζάκη: Μην καταδέχεσαι να ρωτάς “θα νικήσουμε; θα νικηθούμε;” Πολέμα» έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Leave a Comment