PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«Απο-Τιμώντας το Νερό» έρευνα που συμμετέχει ο Δήμος Περιστερίου


Που ξεκίνησε από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και πιο συγκεκριμένα για την οικιακή χρήση του σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Ο Δήμος Περιστερίου συμμετέχει στην πρωτοποριακή έρευνα με τίτλο «Απο-Τιμώντας το Νερό», που ξεκίνησε από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και πιο συγκεκριμένα για την οικιακή χρήση του σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Στόχος είναι να καταγράψει τη σχέση των νοικοκυριών με το πολυτιμότερο φυσικό πόρο και να προωθήσει με εμπεριστατωμένα στοιχεία τα απαιτούμενα βήματα για την ορθολογική χρήση του και τη βιώσιμη διαχείρισή του.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης καλεί τους Περιστεριώτες να συμμετέχουν στην έρευνα, που θα πραγματοποιείται έως τα τέλη του Φεβρουαρίου 2012.

Τo ερωτηματολόγιο βρίσκεται ανηρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.medsos.gr/erevnanero και στον ισόγειο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου (πλατεία Δημοκρατίας, Περιστέρι).

Σκοπός της έρευνας λοιπόν, πέραν του να καταγράψει τις συνήθειες μας και τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε, είναι κυρίως να σκιαγραφήσει τη σχέση μας με το νερό: πώς το αντιλαμβανόμαστε, πόσο το γνωρίζουμε, τι σημαίνει για μας, κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι να το αποτιμήσουμε στην καθημερινότητά μας, ώστε να αποφασίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στη διαχείρισή του, πριν να είναι αργά.

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου αναμένεται να παρουσιαστούν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού το Μάρτιο του 2012.

Βάσει των αποτελεσμάτων, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σκοπεύει να ξεκινήσει μια πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και εκπαίδευσης με στόχο την καλύτερη δυνατή εξοικείωσή μας με ζητήματα καθημερινής χρήσης και διαχείρισης του νερού, εξοικονόμησης, ανακύκλωσης.

Τέλος, από τον Δήμο Περιστερίου παρέχονται πληροφορίες και διευκρινήσεις από τον Υπεύθυνο της έρευνας κ. Γιάννη Κωνσταντόπουλο, τηλ. 210 57 04 138.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment