PeristeriNews.gr
Διεθνή

Απερρίφθη η πρόταση μομφής κατά του Γιούνκερ


Με ευκολία ξεπέρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ψήφο δυσπιστίας που είχαν υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ευρωσκεπτικιστές.

Με ευκολία ξεπέρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την ψήφο δυσπιστίας που είχαν υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ευρωσκεπτικιστές, με αφορμή τα περί προσέλκυσης πολυεθνικών επιχειρήσεων στο Λουξεμβρούργο, μέσω ενός ιδιαίτερα χαμηλού φορολογικού συντελεστή, επί πρωθυπουργίας του.

Η ψήφος δυσπιστίας εναντίον του Γιούνκερ, που σε περίπτωση που περνούσε θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί ολόκληρη η Κομισιόν, απερρίφθη όπως αναμενόταν με τεράστια διαφορά -461 ψήφους έναντι 101, με 88 αποχές.

Την πρόταση υπέβαλε η πολιτική ομάδα Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας, στην οποία ανήκουν το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου κ.ά., επιχειρηματολογώντας πως ο Γιούνκερ είναι άμεσα υπόλογος για τις πολιτικές φοροαποφυγής που εφάρμοσαν οι αρχές του Λουξεμβούργου.

Πάντως το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από εκείνο που εξασφάλισε ο Γιούνκερ κατά τη διαδικασία έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την 22η Οκτωβρίου, όταν υπέρ της νέας Κομισιόν είχαν ψηφίσει 423 μέλη του ΕΚ, κατά 209 και είχαν απόσχει 67.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment