PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απεργία δασκάλων και καθηγητών την Τετάρτη


Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) αλλά και η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτές ιδιωτικών σχολείων κήρυξαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) αλλά και η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτές ιδιωτικών σχολείων κήρυξαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, ενώ αύριο στις 11 του μήνα, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στα σχολεία, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Στη διαμαρτυρία τους, οι εκπρόσωποι των δασκάλων προτάσσουν ως κυρίαρχο θέμα «την οικονομική εξαθλίωση και κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια στοιχειώδους διαβίωσης, με μισθούς πείνας των 570 ευρώ».

24ωρη απεργία έχει κηρυχθεί από τους δασκάλους, νηπιαγωγούς και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, ενώ σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιδρώντας στο πλάνο για εξίσωση των μισθών τους με τους αντίστοιχους στον Δημόσιο τομέα.

Σημειώνεται ότι στις 12.00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στα Προπύλαια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment