PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής στα ερωτήματα των Δημοτικών Συμβούλων (video)



Για δεσμευμένα ακίνητα, τη διάνοιξη της Τεμπών, την ΕΔΕ για τους φακέλους των αλλοδαπών και τις διαφημίσεις.

Ο κύκλος των ερωτήσεων της Αντιπολίτευσης κατά την συνεδρίαση της 18ης Απριλίου 2012 του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου άνοιξε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Μείζονος Μειοψηφίας Ηλία Ψυρόγιαννη, φέρνοντας στη δημοσιότητα μια επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής Αγ. Βασιλείου, Καρυάτιδος, Αναγνωστοπούλου και Αμφιτρίτης για ένα ακίνητο στην περιοχή που αποτελεί χώρο πρασίνου και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Όπως σημειώνουν, το ακίνητο διεκδικείται από ιδιώτες και μάλιστα στα δικαστήρια εκδόθηκε απόφαση υπέρ τους, αλλά σε καμία περίπτωση κατά τον κ. Ψυρόγιαννη δεν πρέπει να τσιμεντοποιηθεί…

Ακολούθησε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ελάσσονος Μειοψηφίας Χρόνης Χρονόπουλος που έθεσε το ζήτημα της διάνοιξης Τεμπών, αλλά και ζήτησε ενημέρωση για το θέμα με τους χαμένους φακέλους των Αλλοδαπών.

Από την ίδια παράταξη ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κυριακόπουλος αναφέρθηκε στο περιβόητο ακίνητο στις οδούς Πολυκάρπου και Πελασγίας για τις παράνομες επικαλύψεις του χώρου.

Αμέσως δόθηκε ο λόγος στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Παναγιώτη Λύκο που ξεκαθάρισε ότι κανένας δεσμευμένος χώρος στην πόλη μας δεν θα χαθεί και συνεχώς η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις, παρότι το κράτος δεν δίνει την οικονομική δυνατότητα στον Δήμο να τους αποκτήσει και να αποδοθούν στους πολίτες.

Και τους δύο χώρους ο κ. Λύκος τους θεωρεί σημαντικούς και με την πρώτη ευκαιρία θα πρέπει να τους αποκτήσει ο Δήμος Περιστερίου.

Σχετικά με τη διάνοιξη της Τεμπών δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, καθώς δεν υπάρχουν προς το παρόν έτοιμες μελέτες, αλλά διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει όταν της δοθεί μια τέτοια δυνατότητα.

Τέλος, σχετικά με τις διαφημίσεις ο κ. Λύκος σημείωσε ότι το θέμα βρίσκεται στην Οικονομική Επιτροπή και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Περιστερίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Μέχρι πότε πρέπει να καθαριστούν τα ιδιωτικά οικόπεδα στο Περιστέρι

Peristeri News

Οδοιπορικό: Υλοποίηση παρεμβάσεων πρόληψης στο 10ο Λύκειο Περιστερίου

Peristeri News

Το ερωτηματολόγιο για πιθανές προτάσεις βελτίωσης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment