PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με μπογιές στην οικία του Μίκη Θεοδωράκη


Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με μπογιές και έγραψαν σύνθημα έξω από την οικία του Μίκη Θεοδωράκη, στου Φιλοπάππου, το απόγευμα του Σαββάτου, αποδοκιμάζοντας την απόφαση του να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την Κυριακή.

Οι άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του σπιτιού και έγραψαν το σύνθημα: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος», υπογράφοντάς το με το χαρακτηριστικό σύμβολο το οποίο χρησιμοποιούν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές (Α σε κύκλο).

Έως αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια προσαγωγή.

Μίκης: Θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας

«Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία» και το ραντεβού αυτό δεν το αλλάζει.

Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο μουσικοσυνθέτης, καθιστώντας σαφές ότι όχι μόνο δεν φοβάται τις απειλές των κουκουλοφόρων που πέταξαν κόκκινες μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του, αλλά αισθάνεται πλέον πιο αποφασισμένος για την αυριανή μεγάλη εκδήλωση.

Μέσω προσκείμενων κύκλων που μίλησαν στον ΣΚΑΊ, ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε ότι οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι του, όπως όλοι οι σκοτεινοί κύκλοι που τον κυνήγησαν από το 1940 «θα… καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας Συντάγματος» ξεκαθάρισαν οι συνεργάτες του Μίκη.

«Είμαι ήρεμος και έτοιμος» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Θεοδωράκης για το συλλαλητήριο ο οποίος δεν παρέλειψε να στείλει και ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο προκειμένου να συμμετάσχει στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, ο μουσουργός κάλεσε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο «να μην πτοηθούν». Ζήτησε δε, «να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Στ. Θεοδωράκης: Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα

Την επίθεση με μπογιές και αναγραφή συνθημάτων στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, το απόγευμα του Σαββάτου, σχολίασε μέσω Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Μίκης Θεοδωράκης.

«Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται», έγραψε.

Ν.Δ.: Οι παρακρατικές μέθοδοι δεν πτοούν τους πολίτες

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, με ανακοίνωση της.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει επίσης ότι «η κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου».

«Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες», καταλήγει η Ν.Δ.

Οι ΑΝΕΛ καταδικάζουν την επίθεση στον Μ. Θεοδωράκη

Την καταδίκη τους, «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, για την επίθεση των “γνωστών – αγνώστων” στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη» εκφράζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με δήλωση της εκπροσώπου Τύπου τους, Μανταλένας Παπαδοπούλου.

«Επαναλαμβάνουμε ότι τέτοιες και παρόμοιες ενέργειες, ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου ή προσχημάτων, στρέφονται ευθέως ενάντια στη Δημοκρατία την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε», τονίζουν οι ΑΝΕΛ.

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες, ούτε επηρεάζονται στην απόφασή τους να εκφραστούν δημοκρατικά και ειρηνικά στο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα», καταλήγουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα την επίθεση

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα την επίθεση στο σπίτι του Μ.Θεοδωράκη

Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές στο σπίτι του Μ. Θεοδωράκη. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτική σπέκουλα.

ΚΚΕ: Καταδίκη της επίθεσης στο σπίτι του Μ. Θεοδωράκη

Τη χθεσινή επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη καταδικάζει το ΚΚΕ.

«Όπως είναι γνωστό τέτοιου είδους ενέργειες καμία σχέση δεν έχουν με το λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις του» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment