PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν



Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να οριστεί ημερομηνία εκλογών, πριν την προεδρική εκλογή, απάντησε ο πρωθυπουργός.

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να οριστεί ημερομηνία εκλογών, πριν την προεδρική εκλογή, απάντησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι πρόωρες εκλογές, αυτό δηλαδή που απεύχεται ο ελληνικός λαός και φοβούνται οι ξένες αγορές, δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

«Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω πως πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν, γιατί έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι Έλληνες βουλευτές υπεύθυνα σκεπτόμενοι τον Φεβρουάριο θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας τόνισε πως «διανύσαμε πάρα πολύ δρόμο, για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα».

Υποδεχόμενος τον κ. Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπούλιας επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη ελάχιστης συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων.

«Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν, έχουν αφήσει ίχνη. Νομίζω ότι η κατάσταση επιβάλλει αυτό που πάντοτε πίστευα: Μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα για να αντιμετωπίσουμε ομόθυμα όλα αυτά τα οποία επέρχονται σαν χιονοστιβάδες. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάτι που είχε τονίσει και κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι συμφωνεί απολύτως, ενώ συμπλήρωσε πως μετέβη στον Προεδρικό Μέγαρο για να τον ενημερώσει για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, για τη διεθνή κατάσταση, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για το ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο.

Της κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού προηγήθηκε η ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών, Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Κώστα Σκρέκα στο υπουργείο Ανάπτυξης, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment