PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντ.Σαμαράς: «O Ελληνισμός θα βγει ενισχυμένος από την κρίση» (v)



Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες, ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σήμερα έχει συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας.

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες, ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σήμερα έχει συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας.
O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί «μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο πλαίσιο της ΑΟΖ».

«Μιλήσαμε και για την ανάγκη να δημιουργηθεί μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο πλαίσιο της ΑΟΖ. Τα ενεργειακά αποθέματα, άλλωστε, των κρατών – μελών, αποτελούν και ενεργειακά αποθέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και είμαστε της ίδιας άποψης ότι θα πρέπει να προωθηθεί το συγκεκριμένο θέμα στους ευρωπαίους ομολόγους μας», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Η Ελλάδα θα είναι πάντα αρωγός στο πλευρό του Κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αρωγός, δηλαδή, στον τερματισμό στην Κατοχή, για την εξεύρεση μιας δίκαιης, μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης. Λύσης που, όπως διαχρονικά υποστηρίζουμε, θα πρέπει να στηρίζεται σε αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο Διεθνές Δίκαιο, στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Κοινοτικό Κεκτημένο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «ο Ελληνισμός δοκιμάζεται σκληρά, αλλά θα βγει ενισχυμένος, με αυξημένο πολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο» και εκτίμησε ότι οι προσπάθειες της Κύπρου για χρηματοδότησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ευοδωθούν.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κρίση και για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας, καθώς σημείωσε την επιθυμία για συντονισμό των ενεργειών των δύο κυβερνήσεων στο πλαίσιο της συναντίληψης, που τις χαρακτηρίζει. Ακόμη, σημείωσε ότι με την Κύπρο έχουμε αδελφική σχέση και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει το γεγονός ότι η Κύπρος είναι ο τέταρτος οικονομικός εταίρος της Ελλάδας και ότι μετά την κρίση στην Ελλάδα, η κυπριακή αγορά πρόσφερε ευκαιρίες σε πολλούς Έλληνες».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι είχαν μία παραγωγική και γόνιμη συζήτηση, που δείχνει την αποφασιστικότητα των δύο πλευρών για ακόμη πιο στενή συνεργασία.

Είπε ακόμη ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας: «Θέλω να διαβιβάσω την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για τη διαχρονική συμπαράσταση της Ελλάδας για να διασωθεί η κυπριακή δημοκρατία. Μέσα από τον διάλογο, οι δεσμοί θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε τα μέτρα που θα δώσουν ισχύ στο κράτος και θα τονώσουν τη συνεννόηση των δύο χωρών. Ο ελληνισμός περνά κρίση, αλλά περάσαμε και δυσκολότερα και σταθήκαμε όρθιοι. Η καταστροφή του 1974 μετατράπηκε σε οικονομικό θαύμα. Η προοπτική είναι μπροστά μας, η κρίση θα αποτελέσει ευκαιρία για να ξεπεράσουμε τα όποια αρνητικά».

Ο διάλογος Κ. Παπούλια – Ν. Αναστασιάδη
Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έγινε σήμερα ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης μετέφερε τις «ευγνώμονες ευχαριστίες του Κυπριακού Ελληνισμού για τη διαχρονική συμπαράσταση της Ελλάδος», ενώ ο κ. Παπούλιας διαβεβαίωσε τον Κύπριο πρόεδρο ότι: «θα εμβαθύνουμε τον συντονισμό των προσπαθειών μας και των διαβουλεύσεων, ώστε να έρθει εκείνη η ποθητή μέρα της επανένωσης, που δεν θα υπάρχει κατοχικός στρατιώτης στο νησί και θα είναι μια μεγάλη νίκη για τον Ελληνισμό, γιατί η μάχη που δίνει ο Κυπριακός λαός είναι μάχη του Ελληνισμού».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Leave a Comment