PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να φύγει


Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε από το βήμα ημερίδας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων του νομού Ξάνθης ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σε μια εφ΄ όλης της ύλης ομιλία για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε απόλυτα δικαιωμένος για τα πεπραγμένα της δικής του διακυβέρνησης, μεταξύ 2012 και 2015, περιγράφοντας ταυτόχρονα με τα μελανότερα χρώματα τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «η αγορά πληρώνει τα αχρείαστα μέτρα λιτότητας που έκανε η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών».

«Η Αριστερά έχει ηττηθεί παντού στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί να γίνει κράτος τύπου Μαδούρο. Βασικό δείκτης ανάπτυξης στα σύγχρονα οικονομικά είναι το πόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταφέρνουν να μεγαλώσουν. Ο Τσίπρας είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και έφερε το τρίτο και χειρότερο και ετοιμάζεται για το τέταρτο. Η οικονομία σέρνεται σε μια ταπεινωτική ήττα».

«Το 2012 μειώσαμε το ελληνικό χρέος κατά 105 δισ. Και στο τέλος του 2012 μαζί με την επαναγορά ομολόγων είχαμε κόψει χρέος συνολικά 125 δισ. Είναι η μεγαλύτερη μείωση χρέους που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία. Φωνάζουν συνεχώς για τη μείωση του χρέους και δεν έχουν κόψει ούτε ένα ευρώ», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα βέλη του στην πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του είχε σχεδόν μηδενίσει την είσοδο λαθραίων και παρανόμων μεταναστών.

«Στα χρόνια τα δικά μας δεν πέρναγε κανένας από τα χερσαία σύνορα του Έβρου. Πέρναγαν ελάχιστοι από τα νησιά και για όσους λίγους πέρναγαν παράνομα άλλοι τόσοι έφευγαν από τη χώρα και γύρναγαν πίσω στις πατρίδες τους. Γιατί οι περισσότεροι ήταν, όχι αληθινοί πρόσφυγες από τη Συρία, αλλά λαθρομετανάστες. Και είχαμε αρχίσει να αποκαθιστούμε την ασφάλεια του πολίτη. Έχουν παραδώσει τη χώρα σε διακινητές και σε ανεξέλεγκτες ΜΚΟ. Από προπύργιο ασφαλείας, η Ελλάδα έγινε ένα απέραντο hot spot», κατέληξε.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τέλος τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως την καρδιά του προβλήματος της χώρας και όχι ως κομμάτι της λύσης. «Αν είχε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό ο Τσίπρας θα προσέφερε υπηρεσίες στον τόπο, αλλά όσο δεν το κάνει είναι η καρδιά του προβλήματος. Δεν είναι κομμάτι της λύσης. Να ενωθούμε όσοι ξέρουμε τι πήγε στραβά για το διορθώσουμε. Δεν ενωνόμαστε με όσους επιμένουν στα ίδια καταστροφικά λάθη. Όσο δεν βγαίνει να παραδεχθεί τα λάθη του, κάθε σκέψη για συνεργασία μαζί του, διασπά την ενότητα του ίδιου του λαού, ενθαρρύνει τη δικιά του αλαζονεία, δίνει συγχωροχάρτι στα δικά του τεράστια σφάλματα, γι’ αυτό και δεν μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε με έμφαση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment