PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Με το δημοψήφισμα φέρνουν τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ


Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την προοπτική μιας αληθινής καταστροφής, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την προοπτική μιας αληθινής καταστροφής, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, την κατηγόρησε ότι σε πέντε μήνες έφερε τη χώρα ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή.

«Με το δημοψήφισμα φέρνουν τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι το ναι ή όχι στην Ευρώπη ή το ναι ή όχι στο ευρώ, ενώ τόνισε ότι το όχι οδηγεί στο χάος.

Παράλληλα έκανε λόγο για δημοψήφισμα-παρωδία, σημειώνοντας ότι η πρόταση επί της οποίας καλούν τον λαό να τοποθετηθεί, δεν υπάρχει πια στο τραπέζι.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού είναι υπέρ της Ευρώπης, εκτιμώντας ότι όλοι και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση μας κορόιδεψε και μας πάει στον γκρεμό.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενδεχόμενη έξοδος θα οδηγήσει σε κατάρρευση και σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους και την κοινωνία μας να μην εφοδιάζεται με τα στοιχειώδη. Ήδη η Ευρώπη -είπε- ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι με την έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας, όπως διαδίδουν κάποιοι επιτήδειοι. Θα ξεπληρώνουμε το χρέος σε δραχμές με υποτιμημένο ευρώ, ενώ μέσα στην χώρα οι ίδιοι μισθοί θα αγοράζουν τα μισά αγαθά. Αυτό θα οδηγήσει σε μία πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση.

«Μέχρι τώρα χάσαμε το 30% του ΑΕΠ σε έξι χρόνια, και πάνω που έχουμε αρχίσει να ανακάμπτουμε θα χάσουμε το 50% του τωρινού ΑΕΠ. Τέταρτο, το μόνο που θα μείνει όρθιο και διαλύει τα πάντα είναι το τεράστιο κομματικό κράτος ενώ κανένας δεν θα κάνει επενδύσεις και η ανεργία θα αυξηθεί» σημείωσε.

Κλείνοντας την ομιλία του πάντως, εκτίμησε ότι θα επικρατήσει το «ναι» στην Ευρώπη, όπως είπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment