PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Αφήσαμε τα δυσκολότερα πίσω μας


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά.

«Αφήσαμε τα δυσκολότερα πίσω μας και αποφυγάμε τα χειρότερα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά, τονίζοντας ότι το 2014 θα είναι «η πρώτη χρονιά ανόδου» και διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει η χώρα να γλιστρήσει στην αστάθεια.

«Τώρα πια δεν ζητάμε κάθε μήνα δανεικά απ’ έξω για να επιβιώσουμε» τόνισε και επανέλαβε ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια επετεύχθη αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε σοβαρή χώρα, δηλαδή, όπως εξήγησε,να καλύπτουμε μόνοι μας τις άμεσες ανάγκες μας.

«Αυτό είναι που λέμε το πρωτογενές πλεόνασμα, που κανείς δεν περίμενε να πετύχουμε φέτος. Κι όμως τα καταφέραμε».

Όπως είπε, αυτό είναι το πρώτο μεγαλο βήμα για να ανακτήσει η χώρα την ανεξαρτησία της και ο λαός την αυτοπεποίθησή του.

«Κάναμε και το δεύτερο μεγάλο βήμα» συνέχισε ο κ. Αντ. Σαμαράς, διευκρινίζοντας ότι μπήκε «τέλος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης».

«Μετά από έξι ατέλειωτα, οδυνηρά χρόνια, το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης και με προσδοκίες όλο και ταχύτερης ανάπτυξης στη συνέχεια» πρόσθεσε.

«Θα επιστρέψουμε το πλεόνασμα στην κοινωνία»

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι το πλεόνασμα και η ανάκαμψη δεν είναι, όπως είπε, γκρίζοι αριθμοί, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για το ι το θεμέλιο της ελπίδας της χώρας για το μέλλον και υποσχέθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος από το φετινό πλεόνασμα θα επιστραφεί στην κοινωνία.

«Πότε; Στους επόμενους μήνες» είπε και διευκρίνισε πως αυτό θα δοθεί «στους πιο αδύναμους και στους πιο αδικημένους».

Το 2014 η έξοδος στις αγορές

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι η ανάκαμψη θα βάλει τέλος στην αγωνία των πολιτών και εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και αυξήσεις μισθών.

Όπως είπε, δεν πρόκειται για κάτι αφηρημένο, κάνοντας αναφορά στην υπογραφή της πρώτης κλαδικής σύμβασης στα τουριστικά επαγγέλματα.

«Η αντιστροφή του κλίματος άρχισε και σιγά-σιγά θα διαχυθεί παντού» είπε και πρόσθεσε ότι το 2014 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται μια φυσιολογική χώρα, όπως όλες οι άλλες.

«Τη νέα χρονιά το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επίσημα βιώσιμο, χωρίς δηλαδή ανάγκη νέου δανεισμού και χωρίς νέα μνημόνια» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της αντίστοιχα και οι εταίροι μας θα τηρήσουν στο ακέραιο τις δικές τους.

«Το 2014 θα κάνουμε και το μεγάλο βήμα να βγούμε από το Μνημόνιο. Τώρα απλώς αρχίζει να αχνοφαίνεται το φως στην άκρη του τούνελ. Στο τέλος του 2014 το φως αυτό θα το βλέπουν όλοι» διαβεβαίωσε.

«Αλλάζουμε τα πάντα»

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως αλλάζουν τα πάντα, επισημαίνοντας πως «αποδείξαμε ότι χτυπάμε τη διαφθορά παντού».

«Σήμερα όλο και περισσότεροι – και επώνυμοι μάλιστα – αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια της μεταπολίτευσης μαζί! Κι αυτό θα συνεχιστεί…» είπε.

Σημείωσε επίσης πως το 2014 θα ξεκινήσει το επόμενο κύμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η οικονομία να γίνει γίνει ανταγωνιστική, χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς στρεβλώσεις, χωρίς διαφθορά.

Ανέφερε ακόμη ότι θα αρχίσει η συζήτηση για τη μεγάλη Συνταγματική Αναθεώρηση, που «θα βγάλει και τα τελευταία εμπόδια στη δημιουργικότητα του Έλληνα και θα ανοίξει νέους δρόμους για τη συμμετοχή νέων προσώπων και νέων ανθρώπων στην Πολιτική. Με κριτήρια αξιοκρατίας, όχι κομματοκρατίας. Με κριτήρια προσωπικής αξιοσύνης, όχι οικογενειοκρατίας ή κάποιας εύνοιας» τόνισε.

«Προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα μας διεθνώς»

Ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά και στη θρασύδειλη, όπως τη χαρακτήρησε, επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο σπίτι του γερμανού πρέσβη, την οποία απέδωσε «στις προσπάθειες των εχθρών της χώρας να ανακόψουν την ανοδική πορεία του τόπου».

«Προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα μας διεθνώς. Προσπαθούν να τραυματίσουν την Ελληνική Προεδρία στην Ευρώπη που ξεκινάει σε δύο μέρες. Δεν θα τα καταφέρουν» είπε.

«Η Ελλάδα αντέχει»

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους πολίτες για την «αξιοθαύμαστη ωριμότητα» που έχουν επιδείξει εώς τώρα αποδίδοντας σε αυτή τους την στάση το γεγονός ότι «η Ελλάδα άντεξε… ότι η δημοκρατία μας άντεξε και αντέχει».

«Θα διορθώσουμε τα λάθη»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ανεργία αλλά και στα λάθη που όπως είπε έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ωστόσο τόνισε ότι τόσο τα λάθη, όσο και οι αδικίες θα αποκατασταθούν.

«Αυτή είναι η δική μου αγωνία, το δικό μου μέλημα κι η δική μου ευθύνη.Τώρα έχουμε τη δύναμη και τα περιθώρια να διορθώσουμε λάθη και να αποκαταστήσουμε αδικίες. Γιατί τώρα η Ελλάδα αρχίζει να στέκεται στα πόδια της» είπε.

Μήνυμα σε όσους «μεμψιμοιρούν»

Καταλήγοντας, απευθύνθηκε και σε όσους, κυρίως στο εσωτερικό της χώρας, αμφισβητούν τα επιτεύγματα της Ελλάδας και που «διαψεύδονται και θα συνεχίσουν να διαψεύδονται».

Εύχομαι από την καρδιά μου σε όλους τα καλύτερα – και σε αυτούς που μεμψιμοιρούν ακόμα. Μακάρι η νέα χρονιά να τους δώσει φώτιση και κουράγιο να δουν και να εκτιμήσουν τα μεγάλα βήματα μέσα από τις θυσίες του Ελληνικού λαού που κάνει η Ελλάδα».

Εμείς δεν ασχολούμαστε τώρα με το παρελθόν, συνέχισε, τονίζοντας ότι μοναδικός στόχος είναι να κερδίσει και πάλι η χώρα το μέλλον που της αξίζει.

«Το 2013 ήταν το έτος μηδέν… Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά της ανόδου» επανέλαβε και απέκλεισε κάθε ρητορική που θα βασίζεται σε «διχαστικό λαϊκισμό και σε κομματικά συνθήματα που εύχονται τα καλύτερα και που πάντα οδηγούν στα χειρότερα».

«Η Ελλάδα που χτίζουμε χρειάζεται στέρεες βάσεις για να προχωρήσει μακριά και να αντέξει. Να θυμάστε: Νικάμε όταν στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι. Όχι διχασμένοι, μόνο ενωμένοι, θα κερδίσουμε» κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment