PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντ. Μπέζας: Καμία οριζόντια μείωση εισφορών στον ΟΑΕΕ


Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλου.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο οριζόντιας μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλου.

«Οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ με τον τρόπο που εσείς το εννοείτε, δεν μπορεί να γίνει, γιατί αυτό θα φέρει δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα στη ρευστότητα του ΟΑΕΕ και γενικά στη λειτουργία του», υπογράμμισε ο Α. Μπέζας.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Να μην λησμονείτε ότι από τις τρέχουσες εισφορές που πληρώνουν τώρα οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ πληρώνονται τώρα οι συντάξεις αυτών που είναι ήδη συνταξιούχοι. Άρα μία πολύ μεγάλη οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ρευστότητας και ταμειακής ισορροπίας στον ΟΑΕΕ σήμερα για να μπορέσει να καλύψει τις συντάξεις αυτών που παίρνουν τώρα συντάξεις και όχι αυτών που θα πάρουν μετά από κάποια χρόνια».

Ο υφυπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι επεκτάθηκε για δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2016, η ρύθμιση με την οποία οι ασφαλισμένοι μπορούν να επιλέγουν ασφαλιστική κατηγορία έως και δύο κλάσεις κάτω από την κανονική.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment