• Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον

Peristeri News
Ιούλιος19/ 2021

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς κατ’οίκον από αύριο, Τρίτη, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, από το πρωί της Τρίτης ανοίγει η πλατφόρμα, όπου οι ασθενείς πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια θα μπορούν να δηλώνονται από τους ιδιώτες γιατρούς, ώστε να προχωρά ο εμβολιασμός κατ’ οίκον.

Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.

Οι πολίτες που θα εμβολιαστούν κατ’οίκον θα λαμβάνουν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, για την ένταξη ιδιωτών γιατρών στο πρόγραμμα υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο απηύθυνε νέα έκκληση για περισσότερες συμμετοχές γιατρών.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια με ραντεβού ακόμη και αυθημερόν, δεδομένου ότι υπάρχει διαθεσιμότητα.

Όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 9.870.000 εμβολιασμοί.

Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μία δόση αντιστοιχούν σε ποσοστό 52% του γενικού πληθυσμού και 61% επί του ενήλικου πληθυσμού, ενώ με δύο δόσεις έχει εμβολιαστεί ποσοστό 44% επί του γενικού πληθυσμού και 52% επι του ενήλικου πληθυσμού.

Μέχρι στιγμής σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουλίου, έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 65.000 πολίτες και μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί περίπου 85.000 πολίτες.