PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αλλάζουν το Περιστέρι τα 12 εκατομμύρια από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»


Πως αλλάζουν θεαματικά Ανθούπολη, Λόφος Αξιωματικών, Άγιος Ιερόθεος και ο πεζόδρομος της Εθνικής Αντιστάσεως στο Περιστέρι.

Εγκρίθηκε το έργο ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, με τον Δήμο Περιστερίου να είναι από τους πρώτους Δήμους που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το PeristeriNews.gr παρουσιάζει σήμερα ολόκληρο το πλάνο για τα δύο έργα που θα φέρουν παρεμβάσεις, αναπλάσεις, ρυθμίσεις προσβασιμότητας και αναμόρφωση κοινόχρηστων χώρων.

Συνολικά 120.000 τ.μ. σε διαφορετικά σημεία της πόλης θα ξεκινήσουν εργασίες το επόμενο διάστημα με τα έργα να συνδέονται και να δημιουργούν μέσα στην πόλη δυο διαφορετικές σύγχρονες διαδρομές για τους πολίτες.

Πλατεία Λόφου Αξιωματικών (Ο.Τ. 870)

Ενδεικτικά για το πρώτο υποέργο η παρέμβαση ξεκινά από τον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Μπουρνάζι και καταλήγει σε πλατεία της οδού Καρυάτιδος στον Άγιο Ιερόθεο! Μιλάμε για συνολικά 85.000 τ.μ. έκτασης ενώ κάτι παρόμοιο θα συμβεί και στο δεύτερο υποέργο που αφορά το Λόφο Αξιωματικών και θα καλύψει συνολικά 35.000 τ.μ. έκτασης.

Στα θετικά των παρεμβάσεων του προγράμματος αξίζει να αναφερθεί η κατασκευή και αναμόρφωση πολλών πεζοδρομίων, σημείο που το Περιστέρι πάσχει, αλλά και η κατασκευή του κεντρικού εμπορικού πεζοδρόμου της Εθνικής Αντιστάσεως που αποτελεί ένα από τα πολυσύχναστα μέρη της πόλης μας, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχει υποστεί καμία ανάπλαση.

Πλατεία Γιαννάκου Ανθούπολη (Ο.Τ. 697)

Με αφορμή τη σημαντική ανακοίνωση έγκρισης του έργο από το Υπουργείο Εσωτερικών μιλήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Οικιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Περιστερίου, Παναγιώτη Λύκο, ο οποίος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Εγκρίθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών ένα από τα μεγάλα έργα που έχουμε προγραμματίσει. Αφορά μια διαδρομή ανάπλασης  πεζοδρομίων, πεζόδρομων και πλατειών που θα ξεκινά από το Μπουρνάζι και θα καταλήγει στη Χρυσούπολη. Καθώς επίσης και μια παρόμοια διαδρομή στο Λόφο Αξιωματικών. Είναι μελέτη της Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου μας και είναι το πρώτο από τα μεγάλα έργα που  θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται στη πόλη μας που έχουν τη σφραγίδα της διεκδίκησης και της επιτυχίας του Δημάρχου μας Ανδρέα Παχατουρίδη».

Πεζόδρομος Μεγάλου Αλεξάνδρου Μπουρνάζι

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις των δύο υποέργων στο Δήμο Περιστερίου με τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κλειστό το ΚΕΠ της Ανθούπολης από τις 11 Μαρτίου

Peristeri News

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Leave a Comment