PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανοιχτοί Ορίζοντες Περιστερίου: Όχι περιορισμούς από το δήμο στη στήριξη των επιχειρήσεων


Ανακοίνωση της παράταξης Ανοιχτοί Ορίζοντες Περιστερίου, μέσω του επικεφαλής Θανάση Καποτά, για την στήριξη των επιχειρήσεων της πόλης.

Αναλυτικά:

«Το Μάϊο 2020 και τον Ιανουάριο του 2021 είχαμε καταθέσει πρόταση στο ΔΣ του Δήμου Περιστερίου με σειρά μέτρων που κρίναμε τη δεδομένη χρονική στιγμή ότι έπρεπε να ληφθούν για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον δήμο μας και πλήττονται από την κρίση και τον COVID 19.

Στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ την Πέμπτη 4-3-2021 η Διοίκηση έφερε προς συζήτηση θέμα για τη

α) Λήψη απόφασης για την απαλλαγή εκ του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά την δραστηριότητά τους λόγω των έκτακτων μέτρων αποτροπής της διασποράς της νόσου Covid 19 που επέβαλε η Πολιτεία, κατά το χρονικό διάστημα από 20-3-2020 έως το τέλος της πανδημίας.

β) την απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα αναλογούντα τέλη κοινόχρηστου χώρου που διέκοψαν ή περιόρισαν την λειτουργία τους και δεν έκαναν ή κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου λόγω των έκτακτων μέτρων αποτροπής της διασποράς της νόσου Covid 19 που επέβαλε η Πολιτεία, κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2021 έως το τέλος των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας.

Η απαλλαγή αυτή θα λάβει χώρα με αίτησή τους στην πλατφόρμα που θα ενεργοποιηθεί από τον Δήμο.

Στο επόμενο χρονικό στάδιο που θα οριστικοποιηθεί από το ΔΣ του Δήμου η διάρκεια και το ποσοστό απαλλαγής, θα προσκομίσουν οι αιτούντες στο Τμήμα Προϋπολογισμού Εσόδων και Περιουσίας τις περιοδικές δηλώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.) μηδενικών εσόδων.

Έχουμε ήδη συμπληρώσει ένα έτος πανδημίας, με ανθρώπινες απώλειες, με λοκντάουν. Πολλοί επιχειρηματίες, δεν έχουν καταφέρει να αντέξουν τις συνέπειες της πανδημίας, ενώ άλλοι είναι έτοιμοι να κλείσουν. Η απαλλαγή από τα τέλη είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για να κρατήσουμε την αγορά του τόπου μας ζωντανή. Χρειάζονται μέτρα ενισχύσεων από το Δήμο.

Οι επιχειρήσεις έχουν περιέλθει σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας.. Αυτή η αδικία μπορεί να αρθεί και αναδρομικά και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να ρυθμιστούν και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής. Η ρύθμιση αυτή προβλέπει ρητώς η από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Και η πλατφόρμα δηλώσεων είναι έτοιμη και υποδέχεται αιτήσεις εδώ και μήνες.

ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

– Την πλήρη απαλλαγή εκ του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, των επιχειρήσεων που υποχρεωτικά διέκοψαν την λειτουργία τους λόγω των έκτακτων μέτρων αποτροπής της διασποράς της νόσου Covid 19 που επέβαλε η Πολιτεία, κατά το χρονικό διάστημα από 20-3-2020 έως το τέλος των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας και να ρυθμιστούν θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

– Η διαδικασία να είναι μέσω της πλατφόρμας μόνο με την αίτηση του ενδιαφερόμενου κατά ΚΑΔ πληττόμενης επιχείρησης, χωρίς μηδενικές περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ κλπ, γιατί με περιορισμούς η όποια απόφαση δεν θα αφορά κανέναν, από τους ενδιαφερόμενους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment