PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεθνούς επέμβασης στη Λιβύη


Το ενδεχόμενο διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη άφησε ανοιχτό ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Κοριέρε ντέλα Σέρα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση για μία ισορροπημένη και μακροπρόθεσμη λύση, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα συνέχισης των προσπαθειών για τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Όπως εξήγησε, η επέμβαση των διεθνών δυνάμεων στη χώρα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον, υπήρχε η θετική έγκριση της επίσημης και νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης. «Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα απαιτήσει τις αναγκαίες κοινοβουλευτικές και οργανωτικές διαδικασίες» διευκρίνισε, στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «50 μέλη των ειδικών δυνάμεων του ιταλικού στρατού είναι έτοιμα να συμμετάσχουν, μαζί με ομάδες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, σε επιχειρήσεις εναντίον τζιχαντιστών που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Λιβύης».

«Μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσιεύουν σενάρια περί ενός ιταλικού πολέμου στη Λιβύη τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» σχολίασε σχετικά, ο Ρέντσι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment