Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα για τα μέσα ενημέρωσης

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Να προστατεύει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης κάλεσε την Τουρκία ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόρμπγερν Γιάγκλαντ, λίγες ώρες μετά την εισβολή της τουρκικής αστυνομίας στoν δημοσιογραφικό όμιλο Feza.

«Η απόφαση του δικαστηρίου να τοποθετηθούν διαχειριστές στον όμιλο μέσων ενημέρωσης της Ζαμάν είναι ακόμη μια ανησυχητική εξέλιξη όσον αφορά την ελευθερία των ΜΜΕ στην Τουρκία» τόνισε ο επικεφαλής του Συμβουλίου.

«Τα βίαια επεισόδια μπροστά στα γραφεία της Ζαμάν στην Κωνσταντινούπολη είναι επίσης προκλητικά» πρόσθεσε και κάλεσε «τις τουρκικές αρχές να τηρήσουν την υποχρέωση τους να προστατεύουν την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης».

Ας σημειωθεί ότι την Παρασκευή, τουρκικό δικαστήριο διέταξε να τοποθετηθούν προσωρινοί διαχειριστές στον όμιλο, ο οποίος εκδίδει τη Ζαμάν, την αγγλόφωνη εκδοχή της Today’s Zaman και διαθέτει επίσης, το πρακτορείο ειδήσεων Cihan.

Η απόφαση πυροδότησε μια μαζική διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, με την τουρκική αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα, οχήματα με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση και πλαστικές σφαίρες για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Η κλιμάκωση των Χούθι ανησυχεί και την Κίνα

Peristerinews.gr Newsroom

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Peristerinews.gr Newsroom

Ιαπωνία: Πάνω από 100.000 οι αιωνόβιοι για πρώτη φορά

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment