PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς του Περιστερίου


Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», προς τους γονείς των μαθητών.

Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», προς τους γονείς των μαθητών:

“Αγαπητοί γονείς, αυτή η χρονιά θα είναι χειρότερη από κάθε άλλη.

Τα προβλήματα στα σχολεία είναι εκρηκτικά καθώς τα ταμεία είναι άδεια και οι σχολικές επιτροπές αδυνατούν να καλύψουν βασικά λειτουργικά έξοδα. Εκατοντάδες σχολεία καταργούνται καθώς αναστέλλεται η λειτουργία τους ή συγχωνεύονται και μεγάλο μέρος τους θα λειτουργήσει με χιλιάδες κενά δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων. Ενώ συνταξιοδοτούνται χιλιάδες δάσκαλοι, προσελήφθηκαν μόνο 5 δάσκαλοι και 35 νηπιαγωγοί. Οι προσλήψεις αναπληρωτών και για τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης θα είναι 12.500 (2.500 λιγότερες από πέρσι). Την τελευταία διετία χάθηκαν περίπου 3.400 οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια, χωρίς να υπολογίσουμε τις χαμένες οργανικές εξαιτίας των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων. Οι 3.600 συνταξιοδοτήσεις αντικαταστάθηκαν από 173 διορισμούς!!! Ο δραματικός περιορισμός των διορισμών, η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η είσοδος επιχειρήσεων στο σχολείο που θα καθορίζουν και το περιεχόμενο μαθημάτων, κάνει την κατάσταση πολύ δύσκολη για τα παιδιά της εργατικής τάξης, για τη λαϊκή οικογένεια που βάζει ολοένα και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Το υπ. παιδείας διαλύει ό,τι έμεινε από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και το ονομάζει «νέο σχολείο»:

Είναι το σχολείο των συγχωνεύσεων-καταργήσεων και υποβιβασμών.

Είναι το σχολείο που μας καλεί να προετοιμάσουμε το παιδί σας να γίνει ο αυριανός άνεργος, γρανάζι ενός συστήματος με βασικό μισθό κάτω και από 400 ευρώ, χωρίς ασφάλιση, περίθαλψη, εκπαίδευση. Να το προετοιμάζουμε να γίνει φτηνός εργαζόμενος χωρίς κανένα δικαίωμα, που θα δουλεύει, όταν και για όσο θέλει ο εργοδότης του.

Η αυτοαξιολόγηση αυτού του «νέου σχολείου» θα φορτώσει την ευθύνη και το κόστος για τη συνολική λειτουργία του στις πλάτες σας. Στο «νέο σχολείο» θα αξιολογούμαστε όλοι:

Εσείς αν θα βάζετε το χέρι στην τσέπη.

Εμείς αν περνάμε τη γραμμή του Υπουργείου στην εκπαίδευση των παιδιών και στην υποταγή της εκπαίδευσης στη λογική της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και της κερδοφορίας των ντόπιων και ξένων ομίλων.

Οι μαθητές μας σε όσους «παίρνουν τα γράμματα» και σ’ εκείνους που «δεν τα παίρνουν».

Τα σχολεία θα χωρίζονται σε καλά και κακά. Καλά θα είναι αυτά που οι γονείς-πελάτες θα πληρώνουν. Ο Διευθυντής-μάνατζερ, θα νοικιάζει σχολικούς χώρους, θα βρίσκει επιχειρηματίες-χορηγούς, που θα καθορίζουν το τι θα μαθαίνουν τα παιδιά. Τα κακά σχολεία θα είναι αυτά που οι γονείς δεν θα έχουν λεφτά να πληρώσουν, οι επιχειρήσεις δεν θα τα προτιμούν και σιγά σιγά θα κλείνουν. Οι μαθητές θα μαθαίνουν τα βασικά, δηλ. λίγα μαθηματικά, λίγη γλώσσα και μια ξένη γλώσσα. Τις υπόλοιπες ώρες θα ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες (προγράμματα και καινοτόμες δράσεις). Ακόμα και αν τελειώσουν τις σπουδές τους, τίποτε δεν θα τους εξασφαλίζει το εργασιακό τους μέλλον. Θα αλλάζουν επαγγέλματα, ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς, κυνηγώντας πιστοποιήσεις από ιδιωτικούς φορείς (δια βίου μάθηση).

Στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης και της παραμονής σε ευρωπαϊκή ένωση και ευρώ, η τρικομματική Κυβέρνηση συνεχίζει να στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας. Η βαρβαρότητα των μέτρων είναι δεδομένη επειδή θέλει να εδραιώσει το σχολείο της αγοράς, της ταξικής διαφοροποίησης, των «χορηγών» και της ολοένα και μεγαλύτερης σχολικής διαρροής. Στοχεύουν στην παραγωγή ευέλικτων , καταρτίσιμων εργαζόμενων χωρίς ολοκληρωμένες γνώσεις και εφόδια, εύκολη λεία για το μεγάλο κεφάλαιο.

Αγαπητοί γονείς,

Η μόρφωση των μαθητών είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος για όλα τα παιδιά του λαού.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση, μόνο με οργανωμένο αγώνα, με ενότητα, με συσπείρωση και αλληλεγγύη, με ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αγωνιζόμαστε για ένα ΕΝΙΑΙΟ 12ΧΡΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

Η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση είναι καθήκον και υποχρέωση της πολιτείας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Κανένα σχολείο να μην κλείσει.

Κανένας γονιός να μην πληρώσει για τις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων.

Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων. και για μεταφορά μαθητών.

Να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση.

Nα έρθουν άμεσα τα βιβλία στα σχολεία.

Να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Να εξασφαλιστεί σύγχρονη κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, με βάση τους 15 μαθητές ανά τμήμα για τα νηπιαγωγεία, Α και Β τάξη και 20 στις υπόλοιπες.

Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλύψει τις ανάγκες σίτισης των υποσιτισμένων παιδιών.

Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων.

Μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς και τις δαπάνες των σχολικών επιτροπών.

Δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ !!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΠΑ ΙΩΑΝΝΑ”

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment