PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Αναβολή Συνεδρίασης Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ


Αιτία η κατάληψη του χώρου συνεδριάσεων, εντός του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), Γιάννη Σγουρού, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα). Αιτία η παράνομη κατάληψη του χώρου συνεδριάσεων, εντός του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, από μερίδα εκπροσώπων συντεχνιακών συμφερόντων που αντιδρούν στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Σε συνεννόηση με τα μέλη του Δ.Σ. αποφασίστηκε η αναβολή της συνεδρίασης προς αποφυγή τυχόν επεισοδίων, διότι αυτό που προέχει πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Οποιαδήποτε εμπλοκή της Αστυνομίας σε κλειστό χώρο, θα εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για όλους. Δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω μέρος στο θέατρο του παραλόγου και να συμμετάσχω σε μια παρωδία, που μοναδικό σκοπό έχει τη δημιουργία εντυπώσεων. Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα κάποιων δεν με αφορούν.

Θλίβομαι, όμως, από το γεγονός ότι μια μικρή μειοψηφία εκπροσώπων συντεχνιακών συμφερόντων, που επιδιώκουν να πετάξουν στα σκουπίδια 250 εκ. από το ΕΣΠΑ, εμποδίζουν τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών της Πολιτείας. Το ότι φτάσαμε ως χώρα στην κατάσταση που είμαστε σήμερα δεν είναι τυχαίο.

Τέτοιες συμπεριφορές και αντιλήψεις μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Σε ό,τι με αφορά, δήλωσα αποφασισμένος να εφαρμόσω τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, που αποτελεί νόμο του Κράτους από το 2003, αναλαμβάνοντας και προσωπικό κόστος. Ας αναλάβουν και οι Δήμαρχοι το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

Τραμπουκισμοί, εκφοβισμοί και προπηλακίσεις δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη πολιτεία».

Υ.Γ.: «Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω θερμά το ΥΠΟΜΕΔΙ, καθώς σήμερα μας ζητήθηκε ευγενικά να μην ξαναχρησιμοποιήσει ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. την αίθουσα συνεδριάσεων που μας είχε παραχωρηθεί από το Υπουργείο, για την κάλυψη των αναγκών μας. Έτσι, ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. θα αναγκαστεί να αναζητήσει αλλού αίθουσα συνεδριάσεων. Είναι φανερό πως με την απόφασή τους αυτή συμβάλλουν δραστικά στον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων του Δημοσίου και την αξιοποίηση των ακινήτων του…

Η Δημοκρατία θέλει υπομονή και κουράγιο…»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment